A China Airlines új, közvetlen járatot indít Tajpej-Cebu útvonalon

Forrás: turizmus.com

 2023. január 31. 15:35

A tajvani székhelyű China Airlines légitársaság Tajpej-Cebu járatával új útvonallal bővítette délkelet-ázsiai portfólióját. A légitársaság már évek óta repül a Tajpej-Manila és a Kaohsiung-Manila útvonalakon, de a Cebura induló járatok bevezetésével már heti 21 járatot indít a Fülöp-szigetekre.

Délkelet-Ázsia kulcsfontosságú üzleti és utazási piac a China Airlines számára, a koronavírus járvány után pedig Cebu az első új célállomás. Most, hogy az utasforgalmi piac a fellendülés jeleit mutatja, a légitársaság nemcsak a Fülöp-szigetekre utazó tajvani turistáknak nyújt szolgáltatást, hanem az átutazó utasok piacát is megcélozza. Cebu népszerű célállomás a nemzetközi utazók körében, sok észak-amerikai utazó pedig Tajvanon keresztül utazik a Fülöp-szigetekre, ami tovább erősíti Tajvan tranzitközpont státuszát. China Airlines 30 észak-amerikai járattal kívánja megcélozni a térség piacát – értesült lapunk a China Airlinestól.

A légitársaság a Tajpej-Cebu útvonalán közlekedő utasszállító gépén 180 ülőhely található, ebből 12 a prémium business osztály és 168 a turistaosztály.

Cebu gazdag kulturális, történelmi és természeti örökségéhez olyan látnivalók tartoznak, mint a Magellán-kereszt és a Basilica del Santo Nino, valamint a világörökségi listán szereplő Bohol Chocolate Hills. A déli trópusi éghajlatnak köszönhetően bármelyik időpont alkalmas a látogatásra.

Cebu a Fülöp-szigetek második legnagyobb városa, a "Dél királynője városaként" is emlegetik

Fotó: China Airlines

 

Az új Cebu-járat után januártól beindul az új járat a vietnami Da Nangba, majd a thaiföldi Chiang Maiba. Mindegyik célállomásra heti négy közvetlen járat fog közlekedni. A délkelet-ázsiai útvonalak járatsűrűségét is növelik, beleértve a Tajvan középső és déli részéről induló járatokat is. A Taichung-Ho Si Minh-város útvonalon ismét heti négy járat közlekedik majd, a Kaohsziung-Manila útvonalon pedig heti háromra növelik a járatok számát.

A magyar utasok körében is népszerű desztinációk Budapestről bécsi, frankfurti és amszterdami csatlakozásokkal érhetők el Tajpejen keresztül, így az utasoknak lehetősége nyílik egy tajpeji megszakításra is.

A Covid-19 világjárvány idején a China Airlines járványmegelőző anyagok, sürgősségi orvosi felszerelések és Covid-19 vakcinák szállítását végezte. Ezek közé tartozott több mint 120 millió adag vakcina szállítása szerte a világon.

Január 15-től a China Airlines a tokiói "Toutouan" nevű híres étteremmel együttműködve "természetes stílusú" japán konyhát kínál a Prémium Business/Business osztályon az összes japán útvonalon.

Minden egyes étel egy újabb csodálatos benyomással gazdadítja az utazást

Fotó: China Airlines

 

A légitársaság 2022. decemberi 31-i jelentése szerint 88 repülőgépével (amelyből 22 teherszállító), a világ 29 országának 150 városába repül. A dolgozóinak létszáma 10 821, amelyből 9 534-en dolgoznak Tajvanon.