A Csárdáskirálynő még mindig csábít

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. április 28. 14:44

A Csárdáskirálynő című operett 100 éves évfordulója alkalmából a müncheni Deutsches Theater színházban lép fel hat alkalommal az Operettszínház társulata június 11–14. között.

Ehhez az előadássorozathoz kívánt kedvet csinálni a müncheni médiumok segítségével az Operettszínház, a Pentaton Concert and Artist Management, valamint a Magyar Turizmus Zrt. egy budapesti tanulmányúttal.

Az Operettszínház meghívására a bajor főváros vezető médiumainak a képviselői – Abendzeitung, Bayerischer Rundfunk Klassik rádió, Bayerische Staatszeitung, Donaukurier, Münchner Feuilleton, Münchner Merkur, Passauer Neue Presse, TZ – látogattak Budapestre április 17–19. között. Látogatásuk alatt egyrészt megtekintették a Csárdáskirálynő budapesti előadását, másrészt közelebbről is megismerkedhettek a magyar főváros kulturális és turisztikai kínálatával. A program tervezésében és szervezésében ezért a Pentaton Concert and Artist Management mellett a Magyar Turizmus Zrt. is részt vett.

A német újságírócsoport péntek este nézte meg a Németországban is közkedvelt Kálmán Imre operettet, majd egy esti sajtóbeszélgetés, valamint másnap egy lakásban rendezett, közvetlen hangulatú ebéd keretén belül megismerkedtek a darab magyar szereplőivel is. A városnézés során felkeresték a Művészetek Palotáját, a Zwack Múzeumot és a Táltos rendezvényhajót.

Az élvonalbeli magyar gasztronómia kínálatából a Kisbíró étteremben kaptak ízelítőt. A német vendégek a Parlamentet is megnézték, s egyben látogatást tettek Pröhle Gergely Nemzetközi és Európai Uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárnál, aki a magyar kulturális élettel kapcsolatos kérdéseiket válaszolta meg.

A Magyar Turizmus Zrt. hároméves marketingstratégiájából is egyértelműen tükröződik, hogy a német ajkú piac fenntartása és bővítése továbbra is kiemelt fontosságú. Ezt sok más mellett az indokolja, hogy a külföldi vendégéjszakák száma alapján Németország még mindig az első helyen áll hazánk küldőpiacainak a rangsorában.