A diákoknak is népszerűsítik hazánkat az olasz piacon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. december 16. 19:03

Miért éppen Budapest? címmel december 10-én középiskolai igazgatóknak és tanároknak és szakújságíróknak tartott bemutatót a Magyar Turizmus Zrt. külképviselete és a milánói magyar főkonzulátus.

Timaffy Judit főkonzul köszöntőjében hangsúlyozta az iskolai turizmusban rejlő lehetőségeket. A turisztikai bemutató kiemelte a főváros kulturális értékeit, sokszínűségét, az utóbbi évek városfejlesztéseit és újdonságait, illetve bemutatta a Magyar Turizmus Zrt. új videóüzenetét is. Magyarország közeli, könnyen megközelíthető, biztonságos desztináció, ahol alacsony áron magas színvonalú, gazdag programot választhatnak a diákok és azt érdeklődésüknek megfelelően, testre szabottan alakíthatják.

Az eseményen osztálykirándulásokra specializálódott olasz utazásszervező is megosztotta tapasztalatait a jelenlévőkkel. A hagyományos programok mellett a sport-, lovas-, nyelvi táborok iránt érdeklődtek a meghívottak, szóba kerültek magyar iskolákkal folytatott ifjúsági, kulturális csereprogramok is. A milánói főkonzulátus és a turisztikai külképviselet a jövőben is szeretne otthont adni hasonló közös rendezvényeknek, ahol lehetőség van személyes kapcsolatok kialakítására és különböző oldalról tudják bemutatni Magyarország turisztikai sokszínűségét.

 

December 5. és 13. között Magyarország kiállítóként vett részt a Nemzetközi Kézműves Kiállításon és Vásáron Milánóban, ahol több mint 3 millió látogató csodálta meg az 5 kontinens 112 országából érkező kiállító termékeit. Magyarországot csaknem 30 magyar kézműves termékei képviselték, s a látogatók magyar étteremben kóstolhatták meg hazánk jellegzetes ízeit. A magyar „szigeten" idén élőzene és keramikus bemutatók várták a látogatókat, a rendezvény színpadán nagy sikere volt a magyar néptánc előadásoknak. A Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviselete katalógusokkal és turisztikai információs pulttal várta a látogatókat: felhívták a figyelmet a Budapest Winter Invitation ajánlataira és a Wizzair új Bergamo–Debrecen járata kapcsán népszerűsítették az Észak-Alföld régiót is.