A duplája a cél - rádióinterjú Szőke Lászlóval

Forrás: turizmus.com

 2017. március 07. 13:59

A következő évek fejlesztéseit is bemutatta a tavaly 3,2-3,4 milliárd forint adózás előtti eredményt elért Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója, Szőke László a trendFM turizmus.com című műsorában.

Szőke Lászlót 2010-ben nevezték ki a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatójának, előtte más területeken dolgozott. Ezért mint mondta, nem nevezné magát „régi turisztikai szakembernek”. 2016-ban mégis ismét felkerült a Turizmus Kft. a magyar turizmus legbefolyásosabb személyit felsorakoztató TOP 50-es listájára.

A 2015-ös év magasra tette a lécet a vállalat életében. Szőke László elmondta: 2016 azért is volt különleges év, mert ez volt a vállalat első olyan próbája, melyben megtapasztalták, hogyan befolyásolhatja egy nyár alakulása a gyógyfürdők bevételét. A hőségriadók hiánya és a Dagály szeptember 18-i bezárása ellenére azonban mégis tovább tudták növelni a bevételt. A tavalyi évben átlépték a 4 millió fős vendégszámot. A kiemelkedő év ellenére Szőke László az 1987-ben mért közel 8 millió elérését tűzte ki célul 7 éven belül.

Az adásban szó esett még a vezérigazgató által kidolgozott 10 éves tervről, mely ugyan állami támogatással kalkulált, azonban ezt nem kapták meg. Ennek ellenére is terv szerint haladnak, és büszke arra, hogy a költségeket a saját eredményeikből ki tudják termelni.

A fürdők fejlesztési sorrendjében a Dagály bezárása okán vették előre a Paskált, melyet 2016 nyarán át is tudtak adni. A fürdővel való tervek és a fejlesztési sorrend alakulásának részletei az interjúban hallhatók.

 

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).