A felhőkarcolókon innen és túl

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. december 12. 12:35

Dubajban sorra nyílnak az új attrakciók, hotelek. Mutatjuk, mit érdemes megnézni, kipróbálni azoknak, akik még ezen a télen Dubajba látogatnak.

A 2022-es év talán az egyik legsikeresebb év volt Dubaj számára(is), hiszen a pandémia alatt és után hatalmas érdeklődés mutatkozott az emirátus iránt. Sok mindennek köszönhető – a Világkiállítás, a nyitott határ, a nem változó beutazási szabályok és az ár-értékarányban remek választásnak bizonyuló dubaji nyaraló programok –, hogy ilyen nagy számban érkeztek a látogatók Dubajba. De ez az érdeklődés várható 2023-ban is, hiszen Dubaj egyre inkább bekerül(t) a köztudatba, és már nem feltétlenül csak a luxus, hanem a megfizethetőség is kapcsolódik hozzá. Dubajban az a jó, hogy tényleg bárki megtalálja az igényeinek megfelelő és a pénztárcájához szabott programot és szállást.

Dubaj céljai hosszú távúak és mint itt minden, grandiózusak.

A „2025-ben 25millió látogató” kitűzött cél érdekében folyamatosak a fejlesztések, sorra nyílnak az új attrakciók, hotelek. Ezekből a fejlesztésekből bőven jutott erre az évre is – a Jövő Múzeuma, a Mohammad bin Rashid Könyvtár, vagy az éppen csak megnyitott Terra Solis.

Egy rövid ajánlóban most bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézni, kipróbálni, ha még ezen a télen Dubajban járunk.

A közelmúltban nyílt meg a csillagképek ihlette Terra Solis

Fotó: Visit Dubai

Mindenki hallott már a Burj Khalifa vagy a Burj Al Arab épületekről, mindkettő látogatható, és szinte mindenki készíti is néhány fotót ezekkel a háttérben. De miért ne utazzunk vissza egy kicsit az időben és járjuk be Dubaj történelmibb részeit? Ilyen például az Al Fahidi történelmi negyed a Dubai Creek mellett, ahol a hagyományos, széltornyos épületeken túl kisebb múzeumokat is meglátogathatunk, és így kicsit jobban megismerjük Dubaj múltját, történetét.

Az Al Fahidi negyedben Dubaj történelmével ismerkedhetünk meg

Fotó: Visit Dubai

A Jövő Múzeuma az egyik legújabb látványosság, amelyet nem szabad kihagyni, de a belépőjegyet időben kell megvásárolni, hogy valóban bejussunk. Már maga az épület is különleges, a kiállítás is fantasztikus, a jövő vízióját a technológiai fejlesztések, az űrkutatás és a klímaváltozás előtérbe helyezésével mutatja be.

Páratlan élményt ígér a Jövő Múzeuma

Fotó: Visit Dubai

Ne hagyjuk ki a nyár közepén megnyitott Mohammed bin Rashid könyvtárat, mert igazi kulturális felüdülést jelent. Azon túl, hogy hatszázezer műnek ad otthont, a legfelső, hetedik emeleten egy kisebb kiállítás keretében a nagy aukciós házak árverésein megszerzett különleges – Shakespeare, Cervantes, Dante – első kiadású művek is láthatóak.

Hatszázezer műnek ad otthont a Mohammed bin Rashid könyvtár

Fotó: Visit Dubai

A kulturális látnivalók tárháza az Alserkal Avenue, ez a negyed híres a számtalan művészeti galériáról, – mint pl. a Leila Heller Gallery – a különböző stúdiókról, kávézókról.

Az Expo City a világkiállítás helyszínén nyitott meg ez év októberében azzal a céllal, hogy a fenntarthatóság, innováció, szórakoztatás jegyében egy globális központként üzemeljen, ahol rendezvények, koncertek, kiállítások és éttermek várják a látogatókat.

A családi vakáció nem képzelhető el valamelyik tematikus park nélkül, és Dubajban bőven van választék erre is. A Motiongate, a Bollywood Parks, és a Legoland egyaránt egész napos szórakozást biztosít az egész családnak. És persze megunhatatlanok a víziparkok, az Aquaventure, a Legoland vagy akár a Laguna.

A családi programok mellett számos egyéb szórakozási lehetőséget is kínál Dubaj, ezek között sok extrém is megtalálható, mint a hőlégballon vagy egy helikopteres kirándulás, esetleg az adrenalinfüggők kedvence, az Edge Walk a Skyviews hotel tetején.

Adrenalinfüggőknek kötelező az Edge Walk a Skyviews Hotel tetején

Fotó: Visit Dubai

December 15. és január 29. között lesz a következő Dubai Shopping Festival. Nem véletlenül rendezik meg minden évben ezt a rendkívül sikeres kedvezményes vásárlási lehetőséget – szinte minden üzletben hatalmas leárazásokkal találkozhatunk, a kisebb üzletektől egészen a neves dizájner üzletekig. Érdemes a Dubai Mall és a Dubai Outlet Mall üzleteit is végignézni.

Ha pedig golfozni támadna kedvünk, a kezdőktől a haladókig próbálhatjuk ki magunkat a TopGolf vagy a Dubai Creek Golf & Yacht Club pályáján.

Dubaj tökéletes kikapcsolódást biztosít bármi is legyen az odautazásunk célja – pihenés, sport, kultúra, extrém sport vagy csak egy kis kikapcsolódás a mindennapok rutinjából. Dubaj 2023-ban is várja a látogatókat!

(X)