A fenntartható élményekre és az érintetlen természetre fókuszál a DZT

Forrás: turizmus.com

 2022. május 23. 12:36

A DZT elindítja „Embrace German Nature” globális kampányát – Az újraindítás fókuszában a nemzeti természeti tájak és a fenntartható üdülési élmények állnak. Ezzel a Német Turisztikai Hivatal nem titkolt célja a német turizmus további erősítése a nemzetközi versenyben.

Az új „Embrace German Nature” globális kampány elindításával ráirányítják a potenciális németországi utazók figyelmét a nemzeti természeti tájakra és a fenntartható üdülési élményekre a vidéki régiókban.

A németországi szárazföldi területek több mint 30 százaléka különös védelem alatt áll, mint „Nemzeti természeti táj” (Nationale Naturlandschaften).

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „A kétéves koronavírus miatti pandémia háttere előtt megnőtt az emberek értékrendjében a figyelmesség, a fenntarthatóság és az érintetlen természet iránti vágyakozás. Az ‚Embrace German Nature‘ kampánymarketingünk töretlen folytatása, amely újra és újra imázsunk központi elemeként határozza meg a Természet és pihenés, valamint a Fenntarthatóság témáit. Jelenleg Németország az IPK International felmérése szerint már a második helyen áll az európaiak legkedveltebb nemzetközi természeti úti céljainak listáján.

A németországi szárazföldi területek több mint 30 százaléka különös védelem alatt áll

Fotó: DZT/Francesco Carovillano

Emellett az Inspektour Destination Brand 21 felmérése is alátámasztja, hogy a beutazás számára fontos küldőpiacokon Németországot nagyon megfelelő desztinációként ítélik meg a vidéki, illetve a fenntartható üdülésekre. Ezen pozíciónkat szeretnénk még tovább erősíteni azáltal, hogy reklámokkal támogatjuk a vidéki üdüléseket, a hosszabb utazásokat és a fenntartható üdülési élményeket.”

Az ‚Embrace German Nature‘ digitális kampányként indult el áprilisban. A kampány központi eleme a kampányfilm, illetve új digitális eszközként a 8D-s hangzással készült videók.