A vizes vb miatt változik a „csobbanási rend” a Lupán

Forrás: turizmus.com

 2022. június 20. 12:57

A korábbi nagy sikert követően a világ egyik legnagyobb sportrendezvénye, a FINA vizes világbajnokság 2022-ben visszatért Magyarországra, a nyíltvízi úszóversenyek pedig Budapest tengerpartjára, a Lupára.

„A Lupa kristálytiszta vize már tavaly májusban is gyorsan elnyerte a teljes európai élvonal tetszését, bár a néhány hidegebb áprilisi hét miatti vízhőfok, illetve a pandémia miatt még teljesen zártkörben tartott versenyek hűvösebb hangulatban teltek. Úgyhogy már csak ezért is várjuk nagyon, milyen pezsgő-vibráló atmoszférája lesz a vb-napoknak a klasszikus nyárban, immár hatalmas közönség előtt” – mondják a szervezők.

Idén tehát ismét a Lupa ad helyet a FINA nyíltvízi versenyeinek. A strand természetesen továbbra is várja vendégeit, azonban a verseny miatt lezárt Beach egy részét a strandolók – a világverseny ideje alatt – nem használhatják, ezért a Lupa a vendégek megértését kéri.

A Lupa ismét helyet ad világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeinek

Fotó: LUPA

Június 20-tól tehát megváltozik a „csobbanási rend” Budapest tengerpartján, de ez nem zavarja a hűsölni vágyó strandolókat, mivel a sportpályák, a vidámpart, a Wibit, a beach clubok és szolgáltatások továbbra is zavartalanul üzemelnek.

„Jó időre számítunk és nagyon izgalmas versenyekre, tehát igyekszünk fürdővendégeinknek is megfelelni és a világverseny kiemelt helyszíneként is helytállni, ezért mostantól, a versenysorozat végéig a vendégeket a Beach mellett a nemrég megújult Lupa Öböl is várja” – mondta Németh Zoltán, a Lupa sportmenedzsere.