A finn utazási irodák szövetségével roadshow-zott a Magyar Turizmus Zrt.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. szeptember 18. 21:24

A finn utazási irodák szövetsége (SMAL/AFTA) szeptember 10. és 12. között szakmai rendezvényt tartott társult tagjainak. A 32 részvevő összesen négy városban mutatkozott be: Helsinkiben, Turkuban, Seinäjokiban és Tamperében.

A városonként háromórás bemutatkozás során mintegy 150 finn utazásszervezővel, utazási irodai munkatárssal, valamint rendezvény- és konferenciaszervezővel nyílt lehetőség személyes megbeszélésekre. Az MT Zrt.-t az észak-európai piacokért felelős Székely György képviselte. A finn irodák munkatársai elsősorban Budapest új attrakciói, magyarországi wellness-szolgáltatások, kulturális rendezvények, valamint konferencialehetőségek iránt érdeklődtek.

A KSH adatai szerint 2013-ban a Finnországból érkezett vendégek 157 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken – ez 16 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest. 2013-ban az észak-európai országokból érkezett vendégek összesen 787 ezer vendégéjszakát töltöttek nálunk, amivel a vezető német piac mögött, az osztrák, orosz és brit forgalommal azonos nagyságrendet képviselnek.