A föld alatti Pécs is feltárult az utazási irodák előtt

Forrás: turizmus.com

 2020. november 09. 15:44

Pécsre és a Villányi borvidékre invitálta partnereit szakmai tanulmányút keretében a MUISZ.

A jelenlegi pandémia új kihívások elé állította a turisztikai szolgáltatókat és az utazni vágyókat egyaránt. Az idei trend, miszerint a magyar utazók többsége a külföld helyett belföldet fogja választani utazási célpontként, és új, eddig nem látogatott helyeket, attrakciókat fog felfedezni, a jövő évben is folytatódni látszik.

Ezért Pécs városa egy olyan szakmai tanulmányutat szervezett a Pécs-Villány turisztikai térségbe 2020. november elején a Magyar Utazási Irodák Szövetségével (MUISZ) az utazási irodák képviselőinek, amelyen rendhagyó módon mutatták be az ismert és a kevésbé ismert turisztikai programhelyszíneket, éttermeket, szálláshelyeket, amelyek különlegesek, magas színvonalú szolgáltatást kínálnak, valamint csoportok számára is ideálisak – írja sajtóanyagában Pécs MJV Polgármesteri Hivatalának turizmusfejlesztési osztálya.

A sajtóút résztvevői, háttérben a kívül-belül megújult pécsi székesegyházzal

Fotó: Pécs/Turizmusfejlesztési osztály

„Ez az időszak a tervezés és a szakmai összefogás időszaka. Első a biztonság és az egészség védelme, de szárazon kell tartani a puskaport, és ott kell lennünk a rajtvonalon az újrainduláskor. Ehhez pedig fontos a személyes tapasztalat a szervezői oldalról is. A szeptemberben megtartott II. Pécsi Turisztikai Kerekasztal résztvevőivel közösen határoztunk a study tour fontosságáról és megszervezéséről. Vendégeink voltak olyan utazási irodák is, akik eddig nem foglalkoztak belföldi beutaztatással, illetve nemcsak a fővárosból, de az ország számos pontjáról érkeztek.” – mondta el Kincses Márk, a turizmusfejlesztési osztály vezetője.

Pécsett a szakemberek bejárták a Pécsi Püspökség „Texas alagútként is ismert” titkos járatát, Trónok Harca tematikus sétán vettek részt a Pécs Turizmus Egyesület közreműködésével, és kosztümös, korhű ruhába öltözött vezetők kíséretében ismerték meg a Zsolnay Negyed kiállításait, valamint a Littke Palace Látogatóközpont pincerendszerében hallottak a föld alatti Pécsről és a pezsgőkészítés fortélyairól.

Az este folyamán Kincses Márk által tartott prezentáció keretében azokról az attrakciókról is kaptak áttekintő képet, amelyeket most személyesen nem tudtak felkeresni. A Villányi Borvidéken Jakabfalun, Villányban és a siklósi Tenkes-hegyen kóstoltak borokat a családi és a nagy múltú borászatoknál, megtekintették Villány őszi pompáját a nagyharsányi Szársomlyón létrehozott Kikerics panoráma sétányról, és a szoborparkban helyet foglaló alkotások történetéről is hallottak a vezetett túrán.

„Hiszünk a személyes tapasztalatátadásban, éppen ezért a járványügyi előírásokat betartva rendeztük meg a kétnapos túrát 20 fő, 16 utazási iroda vezető szakemberei számára. Bízunk benne, hogy amint újra tudunk utazni, az eddiginél is kreatívabb, szélesebb Pécs-Villányi kínálattal jelentkeznek az utaztató partnereink. Addig pedig vigyázzunk egymásra, rendeljenek Márton-napi lakomát házhoz!” – zárul a pécsi turizmusfejlesztési osztály közleménye.

**

A kétnapos tanulmányúton szerkesztőségünk munkatársa is részt vett, fotós beszámolója hamarosan olvasható lesz honlapunkon.