A folyó, ami nem hagyta szomjazni az embereket

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 08. 00:00

A Szu folyó partján harmóniában él az ember, a víz és a környezet, mindeközben a város legrégibb hagyományai keverednek a modernitással.

A Szu egy mesterséges folyó, amelyet a Ming-dinasztia időszakában ástak, és az egyetlen folyó, amely keletről nyugatra folyik át Linji városán. A teljes hossza 12,6 kilométer a városban. A Szut a következő szavakkal szokták leírni: "folyó történelemmel és kultúrával", "sétány az üzleti élethez és úgy általában élethez". Mindezek a leírások arról szólnak, hogy a Szu talán az a folyó, amely a legjobban tükrözi Linji város jellegzetességeit.

Fotó: Xinhua

A Szu folyó Fej megyében, Linji városában ered, és Hszishan falun keresztül ömlik egy másik folyóba, Lanshan körzetben. A Ming-dinasztia egyik királya építtette, mert úgy találta, hogy a lakosok nehezen jutnak vízhez. Az ivóvízprobléma megoldása érdekében döntött egy mesterséges folyó kiásása mellett. Az egyik kerület templomában ma is található egy kőtábla, amely Csing király érdemeit rögzíti, aki gondoskodott az emberek nehézségeiről.

A Szu folyó lélegzetelállító szépsége egykor számtalan hírességet és írót vonzott, akik bele is szerettek a partszakaszba. Napjainkban a Szu folyó rendkívül tiszta vizű, mindkét oldalán zöldellő fák sorjáznak, és a folyó partján meglehetősen változatos a táj. Egyfajta zöld városi térré vált, ahol az „emberek, a víz és a környezet” harmóniában élnek, mindeközben a város legrégibb hagyományai keverednek a modernitással. Éjszaka a Szu folyó partja hangulatosan ki van világítva, és a jellegzetes történelmi épületek körül kávézók, bárok, éttermek és divatos üzletek pulzálnak. A neonfények alatt a régi korok és a kortárs divat tökéletes kombinációját tapasztalhatjuk meg.
(X)