A fotóművészeket is elvarázsolta Galyatető

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. november 20. 19:28

November 20-án megnyitották a Szebeni Műhely alkotóinak Galyatetőről és környékéről készült fotós tárlatát a négycsillagos Saliris Resortban.

A négycsillagos szálloda reprezentatív cabernet-termében tartott köszöntőjében Szebeni András művészeti vezető arra emlékeztetett, hogy négy évvel ezelőtt álmodta meg azt a fotográfiai műhelyt, amit a Hunguest Hotels szállodalánc vezetése támogat. A műhely tagjai professzionális fotósok, elismert szakemberek, akik az idei nyáron két hétig Galyatetőn folytattak műhelymunkát. Együtt gondolkoztak, vitatkoztak és véleményt cseréltek egymással, gyarapították a tudásukat, ugyanakkor megörökítették a környéken a természet varázslatos pillanatait. Sok erdei kilométert tettek meg, miközben fényképeztek. Ezekből válogatták a mostani tárlat fotóanyagát, amely a különleges környezetről, az erdőkről, fákról, bokrokról szól.

A képek azt bizonyítják, hogy érdemes kirándulni és pihenni a Mátrában

Fotó: Mentusz Károly

A Felső-Mátrai települések – közöttük Galyatető – polgármestere, Stuller András azt emelte ki, ez a kiállítás nagyszerű példája annak, hogyan lehet bemutatni a Mátra természeti értékeit, és egyben gratulált az alkotóknak. Ezután Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója azt méltatta, hogy Szebeni András vezetésével olyan alkotó közösséget sikerült létrehozni, amely idén is arra törekedett, hogy különlegességekkel jelenjen meg. A most kiállított fotók felhívják majd a tárlat látogatóinak figyelmét arra, hogy érdemes kirándulni, túrázni és pihenni a Mátrában. A bemutatott képek a Hunguest Hotels fotográfiai gyűjteményét gyarapítják.

A kiállítás helyszíne, a Saliris Resort

Fotó: Mentusz Károly

A tárlatot Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész nyitotta meg. Hangsúlyozta, hogy az alkotók valósággal belecsodálkoztak a Mátra szépségeibe. Ez is azt bizonyítja milyen jelentős természeti értéket hordoz hazánk legmagasabb hegyvidéke. Minden kiállított kép egyedi, mert benne van a fotós egyénisége, ez tükröződik vissza az alkotásokból.

A megnyitót követően a résztvevők közösen tekintették meg a kiállítást, amely nyilvános és ingyenes. 2019 január 21-ig – előzetes egyeztetés után – bárki megnézheti.