A fűtési szezonban is várja a német turistákat Görögország

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2022. július 14. 13:55

Németországban egyre többen aggódnak az infláció és a fenyegető energiahiány miatt. Szerencsére ott van Görögország, ahol tárt karokkal várják őket.

Szíves vendéglátással és enyhe időjárással csalogatja a téli fűtési szezontól egyre inkább tartó németeket a hideg hónapokra Görögország.

Vassilis Kikilias görög turisztikai miniszter azt nyilatkozta a Bild-nek: a görögök nagyon örülnének annak, ha ősszel és télen az országukban üdvözölhetnék azokat a német nyugdíjasokat, akik élvezni szeretnék a görög vendégszeretetet, a magas színvonalú szolgáltatásokat és az enyhe időjárást. „Mi itt várunk Önökre!” – tette hozzá.

Utcácska Chania óvárosában. Ki ne töltené el itt szívesen a telet?

Fotó: 123rf.com

A Kréta szigetén található kikötőváros, Chania polgármestere, Panagiotis Simandirakis is csatlakozott a felhíváshoz, kiemelve: Kréta, ahol télen sem kell fűteni a házakat, nagyon alkalmas helyszín arra, hogy ott vészeljünk át egy válságokkal terhelt telet. „Egy német sem fog fázni Görögországban” – jelentette ki a polgármester.

A lap szerint Krétán elegendő lakás és nyaraló van, amelyeket télen kedvezményesen lehet kibérelni. A bérleti díjak havi 300 eurónál kezdődnek, a rezsiköltség pedig 40 eurónál.