A Gasztroélmények éve Fonyódon

Forrás: turizmus.com

 2016. január 16. 18:52

Fonyód Város több éves hagyománya a gasztronómia köré font turisztikai rendezvények szervezése. Ezzel a hagyományával 2016-ban illeszkedik az országos tematikához és egyben a balatoni turisztikai szezon hosszabbítását célzó törekvésekhez.

A február 5-6-7- én megrendezésre kerülő VII. Fonyódi Kolbászfesztivál ötvözi a vidéki disznóvágások hagyományát, a térségi települések kolbásztöltési szokásait, a magyar vidék és a téli Balaton arculatának bemutatását.

Július 29-31-én Hal és Petyek fesztivált rendeznek Fonyódon. A balatoni halételek népszerűsítése mellett a horgászturizmus élénkítése a célja a dél-balatoni városnak szorosan együttműködve a Balatoni Halgazdálkodási Zrt-vel.

A gasztronómia jegyében augusztus 26 – 27-én rendezik meg a Harcsa fesztivált ahol a magyar és az ide látogató külföldi turista számára a halfogyasztáshoz kívánnak kedvet csinálni a szervezők a harcsa több féle módon való elkészítésének bemutatásával.

Minden egyes rendezvény a finom ételeken túl bemutatja a magyar folklór sokszínűségét és hangulatát továbbá kellemes szórakozást kínál népszerű zenekarok és tehetséges énekesek felléptetésével.