A Google mindent visz

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 20. 14:12

Az utazással, de különösen a helyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kereséseknek ma már a nyilvánvaló többségét okostelefonon bonyolítják az emberek – többek között erről is hallhattak a szeptember 19-i MUISZ vacsora résztvevői.

Somló András, a Kontakt Műhely tanácsadója, prezentációjában arra is felhívta a figyelmet, hogy a Google olyan platformot készített, amelyen szinte minden ajánlatot megtalál az utazó, aki, ugyanott foglalhat repülőjegyet és szállodát, de nézegethet kapcsolódó videókat, s olvashat kommenteket is. A platform pillanatnyilag angol nyelű kereséssel fut, s jelenleg csak az USA-ban tekinthető elterjedtnek, de, néhány hónap, legfeljebb egy év múlva meghódítja majd a világot, így Magyarországot is.

A Google mobilbarát utazási platformja talán csak annyiban szorul még fejlesztésre, hogy minden esetben adjon real time szállodai ár-információt, de biztosan megjósolható, hogy a Google tereli majd a szállodai, a repülő és az egyéb foglalások többségét, s így az egész turizmus ágazat számára meghatározó lesz a szerepe. Egy kérdésre válaszolva Somló András elmondta, hogy a turisztikai szakmának azért nem kell attól tartania, hogy a Google "átveszi a hatalmat", mert a cég nem fejleszt saját foglalási modulokat, tehát valóban csak tereli majd a forgalmat.

Somló András tanácsadó (Kontakt Műhely)


Dr. Mező Barnabás, az Oppenheim Ügyvédi Iroda képviseletében ugyancsak online témát vitt a MUISZ vacsorára, mégpedig azt, hogy mennyire fontos jogtiszta fotókat használni egy iroda weboldalán. Elmondta többek között, hogy ma már a Google keresőjében létezik olyan funkció, amely megoldja, hogy a találatok között csak jogtiszta képek jelenjenek meg. Ugyanis, mint figyelmeztetett, az nem elég, ha egy fotó mellett feltüntetjük a szerzőt, mert ezzel nem mentesülünk az esetleges díjfizetési kötelezettség alól.

Dr. Mező Barnabás (Oppenheim Ügyvédi Iroda)