A Green Destinationstől az Innotime-ig

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. december 13. 12:40

A fenntartható desztinációkért dolgozó Green Destinations szervezetnek magyarországi képviselete lett: az Innotime Hungary csapatát ebben a munkában Adriány Csenge fenntartható turizmus szakértő segíti, aki korábban a Green Destinationsnél dolgozott.

Milyen feladataid voltak a Green Destinations-nél?

Amikor a GD-hez kerültem Hollandiába, még csupán egy maréknyi önkéntes dolgozott a két alapító mellett. A rendezvények és a csapat koordinálására vettek fel, mert akkor már Albert Salman és Hugo de Jong nem bírta vinni ezeket a feladatokat. Ez aztán kiterjedt a Top 100 verseny vezetésére, marketingkampányok kiötlésére, a Future of Tourism Coalition alapításának támogatására, szponzorációk szerzésére, a Global Leaders Program kidolgozására és még hosszú a lista.

Mi volt a kedvenc szakértői munkád, amíg ott dolgoztál?

A Top 100 verseny vezetése szép és izgalmas kihívás volt, saját gyerekként tekintettem rá. Rengeteg desztinációval kerültem kapcsolatba, jó gyakorlatok sorozatát auditáltam, és elértük a célt: mára többszáz desztináció indul évről-évre a megmérettetésen.

Talán a kedvenc munkám a 2020-as GD konferencia szervezése, mert az a Covid berobbanását követő alkalmazkodás része volt, és tisztán láttam, hogy nem hagyhatjuk a GD közösséget közös platform nélkül. Az online rendezvény az addigi legnagyobb elérést és részvételt generáló eseményünk lett. Ezt 2021-ben már szponzorok bevonásával valósítottam meg, több mint 100 ország és 1000 résztvevő részvételével. Erre nagyon büszke vagyok.

Adriány Csenge (balra) és Nagy Júlia, az Innotime Hungary Kft. ügyvezetője a HCB fenntartható turizmus workshopján

Fotó: HCB

Miért igazoltál az Innotime-hoz?

Mostanra kristályosodott ki bennem, hogy a desztinációkkal való munkára (tanácsadás, coaching) akarok fókuszálni teljes időben, hogy minél többet tudjak tenni a fenntarthatóság előmozdításáért. A GD-nél való munkám közben célommá vált, hogy Magyarország is része legyen a GD közösségnek - ezt a folyamatot azonban az országos GD képviseletek végzik. Amikor megismertem Nagy Júliát, úgy éreztem, az Innotime ideális partner lesz, mert egyezik az értékrend és a szemléletmód, mert van egy csodás szakmai háttér és desztinációs kapcsolatrendszer, és aktívan dolgoznak egyszerre több desztináció- és attrakciófejlesztésen. Így lettünk közösen GD Hungary.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Országos programmá fejleszteni a GD Magyarországot: desztinációról desztinációra elérni a globális célkitűzéseket és alkalmazkodni a klímaválsághoz, hogy a jövő formálói legyünk, ne pedig áldozatok!

(X)