A gulyáslevessel és a kürtöskaláccsal ismerkedtek Marbellában

Forrás: MTI

 2016. május 06. 16:58

Magyar gasztronómiai napok kezdődtek csütörtökön a dél-spanyolországi Marbellában, a magyar ízvilágot bemutató kínálatban egyebek mellett mangalicasült, gulyásleves, villányi és tokaji borok, valamint kürtőskalács szerepel.

Győri Enikő madridi magyar nagykövet a megnyitón elmondta, a tengerparti üdülőváros Marbella mint tengerparti üdülőváros Európa egyik legfontosabb idegenforgalmi központja, ezért választották a magyar gasztronómiai napok helyszínéül.

A szervezők abban bíznak, hogy a vasárnapig tartó rendezvény tovább növeli a magyar gasztronómia hírnevét, a kóstolók, bemutatók révén pedig egyre többen ismerik és szeretik meg ezeket a magyar termékeket.

A marbellai gasztronómiai napok további célja a kereskedelmi kapcsolatok bővítése. A neves Ambrosía Gourmet piacon vasárnapig tartó bemutatón részt vesz mások mellett a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete, a Gere Pincészet és a Grand Tokaj.

A rendezvényen a gasztronómia mellett a turizmus is helyet kap, a látogatók betekintést nyerhetnek Magyarország turisztikai kínálatába.