A Han kultúra ünnepe

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 29. 14:46

A kelet-kínai Csiangszu tartományban, Hszucsou városában vasárnap zárult le egy háromnapos fórum, amelynek témája a „Han kultúra és a kínai civilizáció” volt.

A második Han Kulturális Fórumon egy főfórum, négy alfórum és egy kerekasztal-beszélgetés zajlott, amelyek célja a kulturális turizmus fejlesztése volt.

A fórumon több mint 150 szakértő vett részt, köztük kultúraelméleti kutatók, kutatóintézetek és egyetemek tudósai, valamint a kulturális turizmus területén tevékenykedő tehetségek országszerte.

Megvitatták a Han kultúra szellemi jelentését, kulturális lényegét és értékét, és sok új ötletet, új stratégiát és új utakat terjesztettek elő a Han kultúra öröklésének, népszerűsítésének, átalakításának és hasznosításának elősegítése körül.

Fotó: Silkroadhungary.hu

Meg kell jegyezni, hogy a Han-dinasztia két nagy korszakra oszlik, nevezetesen a nyugati Han-ra (i.e. 202-25) és a keleti Han-ra (i.sz. 25-220).

Hszucsou a Han kultúra egyik szülő- és gyülekezőhelye. A Han-dinasztia 544 han kulturális emlékét és 12 137 mozgatható kulturális emlékét őrizte meg. Han-sírjai, Han-portrékövei, valamint Han terrakotta harcosai és lovai világszerte híresek.

A fórum fontos részeként szeptember 22-én este megkezdődött a Han kulturális fesztivál megnyitója is. Ettől a naptól november közepéig több mint 50 kulturális és turisztikai tevékenységet tartanak, hogy bemutassák a Han kultúrát a polgároknak és a turistáknak.

(X)