A hasukon keresztül is csábítanánk az orosz vendégeket

Forrás: turizmus.com

 2014. december 10. 23:46

Most először vett részt hazánk olyan rendezvényen Oroszországban, amelynek fókuszában gasztronómiánk bemutatása állt.

A december 4-én megrendezett első magyar gasztronómiai est egy olyan sorozat része volt, amely az egyik legnépszerűbb orosz főzőműsor vezetőjéhez, számos szakácskönyv szerzőjéhez, Julia Vysotskaya nevéhez fűződik. A moszkvai Food Embassy (www.foodembassy.ru) étteremben magyar séf varázsolta a vendégek elé a magyar gasztronómia olyan remekeit, mint a libamáj, a gulyásleves, vagy a rétes.

Természetesen borainkból is ízelítőt kaphattak a résztvevők. Az eseményen jelen volt a moszkvai Balassi Intézet igazgatója Baranyi András, és a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletvezetője Fábián Sándor is, aki Magyarország turisztikai vonzerőiről tartott előadást. A gasztronómia szerves része Magyarország arculatának és kommunikálni kívánt erősségeinek.

Fontos megmutatni, hogy a hagyományos, a külföldiek által korábban ismert magyaros ízvilág újraértelmezhető a jelen gasztronómiai trendek tükrében is. Az orosz vendégek utazási motivációi között a vásárlás mellett fontos szempont a választott úti cél korszerű gasztronómiai kínálatának megismerése is.