A hét videója: Szerelem hevétől bőgnek a gímek Gemencen

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 21. 14:55

Az erdő ilyenkor korlátozottan látogatható, de a bikák hangjától zengő ártéri erdő különleges hangulatát bárki megtapasztalhatja a Gemenc Zrt. által szervezett szarvasbőgés-hallgató túrákon.

A szarvasbőgés-hallgató túrák augusztus 25. és szeptember 9. között Gemenc északi (Keselyűs) és déli kapujától (Pörböly, Ökoturisztikai Központ) indulnak. A szürkületben kezdődő és késő este befejeződő események résztvevői szakvezetők segítségével lehetnek fültanúi ennek az érdekes jelenségnek.

Kisvonattal és lovasfogattal is indítanak szarvasbőgés-hallgató túrákat

Fotó: Almási István / Gemenc Zrt.

A kalandra vágyók először a „Gímvallatás" elnevezésű programon hullajtott agancs és bőgőkürt bemutatón vesznek részt, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok" című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb" erdőrészletébe. Hallgasson bele a bikák bőgésébe!

Szeptember 2-án kifejezetten gyermekeknek szánt túrát szerveznek az erdei vasút egyik megállójánál, Lassiban, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.

A gímszarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is, erre külön kell regisztrálni.

Akik pedig kulináris élvezetekkel együtt kívánnak szerelmes szarvasbikákat hallgatni, azok számára a szeptember 1-jén lovasfogattal, vacsorával és borkóstolóval egybekötött különleges programot kínál az erdészet.