A hétvégén még elindulnak az IBUSZ görög charterei

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 29. 15:16

A hatályos jogszabályokkal összhangban elindította hétvégi négy görög üdülőjáratát az IBUSZ, az utasoknak csupán 15 százaléka mondta le az utazást.

Az augusztus 28-án a Kormányinfón bejelentett, a Magyarország Kormánya által hozott, új, szeptember 1-jét követően érvényes beutazási korlátozások valamennyi hazai utazási irodát nagyon nehéz helyzetbe hoztak.

"Társaságunk eredeti terve szerint hetente 8 charterjáratot kívánt üzemeltetni szeptember végéig a görög szigetekre, Korfu, Zakintos, Kefalonia, Rodosz, Chania, Heraklion célállomásokra" – közölte megkeresésünkre Komora Zoltán, az IBUSZ vezérigazgató-helyettese.

"Jelen pillanatban a még érvényben lévő hatályos jogszabályok nem tiltják az utaztatást Görögország irányába, ugyanakkor az IBUSZ már jóval a bejelentés előtt minden szolgáltató felé kiegyenlítette az utasok megrendelt szolgáltatásainak ellenértékét (repülőjegy, szállás, ellátás stb.).

Ezen okok miatt a most hétvégi 4 járatunkat (szombat: Zakinthos, Kefalónia, vasárnap: Chania, Heraklion) kivétel nélkül elindítottuk és elindítjuk, annak ellenére, hogy ezen járat utasai már szeptember 1-je után érkeznek vissza Magyarországra.

A mai, szombati napon elindult, korábban telt házas zakinthosi és kefalóniai járatokon az utasok mindössze 14%-a döntött úgy, hogy nem vállalja az utazást.

Augusztus 29-én elrepült Zakinthosra az IBUSZ charterjárata

Fotó: 123rf.com

A további, szeptemberben induló járatok sorsáról csak a korlátozó intézkedések részleteinek ismeretében és annak közzétételét követően tudunk dönteni.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a bejelentett utazási korlátozások miatt a kereslet nagymértékben visszaesik, ezért függetlenül a megjelenő Kormányrendeletben meghatározott részletektől, szeptemberi indulású járataink optimalizálásán már dolgozunk, mely járatösszevonásokat, részben egyes járatok törlését eredményezheti.

Erről végleges döntést  jövő héten hozunk többek között annak függvényében, hogy a jelenleg érvényes utazási szerződéssel rendelkező utasok az ismert korlátozások ellenére is változatlanul fenntartják-e utazási szándékukat vagy az ÁSZF-ben rögzített feltételek mellett felmondják az utazási csomagra vonatkozó szerződést" – közölte lapunkkal a vezérigazgató-helyettes.