A horgászturizmust fejlesztik Tiszaroffon

Forrás: turizmus.com

 2020. február 05. 12:18

Több mint 350 millió forint hazai forrásból fejlesztik a horgászturizmust a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaroffon.

A kivitelezés a tervek szerint nyár elején kezdődik, és az év végéig tart – közölte a mintegy ezerötszáz lakosú Tisza-tó környéki település vezetője.

Vankóné Jekli Anikó elmondta: a 350 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Belügyminisztérium pályázatán nyerték.

A Tisza ideális horgászterep (képünk illusztráció)

Fotó: Pixabay / Varga Erika

A teljes egészében támogatott beruházás tervei már elkészültek, ezt követően az engedélyek beszerzése, közbeszerzés zajlik. Bíznak abban, hogy a közműszolgáltatók segítőkészek lesznek, mivel tartani kell a határidőket – jegyezte meg a polgármester.

A beruházás részleteiről elmondta: az önkormányzat egy régi ingatlanában turisztikai látogatóközpontot alakítanak ki, ahol iroda, üzlet, tárgyaló, vizesblokk kap majd helyet. Emellett egy teljesen új épület létesül rendezvénytérrel, csónaktárolóval, a tetején pedig apartmanokkal a vendégeknek.

Szólt arról, hogy évről évre nő a Tisza-tóhoz látogató horgászok száma, az egyik közkedvelt célpont Tiszaroff. A község a hazai pergető horgászat egyik közismert helyszíne. A Magyar Országos Horgász Szövetség tavaly a településen rendezte meg az Európa-bajnokság hazai előválogatóját.