A hosszú hétvégén indul az előszezon a Balatonnál

Forrás: turizmus.com

 2019. március 14. 12:06

Megteltek a balatoni szállodák a március 15-i hosszú hétvégére, de a helyi szakemberek szerint ez senkit ne riasszon el az utazástól.

Idén hét hosszú hétvége töri meg a dolgos hétköznapokat, ezek az időszakok jót tesznek a turizmusnak – hangsúlyozza Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a lapunknak küldött közleményben.

Az első, igazán nagyobb roham 2019. március 15. péntek és március 17. vasárnap között, a 3 napos hosszú hétvégén várható a Balatonon. Erre az időszakra sok szálloda már az előfoglalásokkal megtelt, de a szervezet azt javasolja, hogy ez senkit se riasszon el az utazástól, számos jó minőségű szállás épült az utóbbi években, amelyek még nem működnek teljes kihasználtsággal és felfedezésre várnak.

Változatos programokkal várja a turistákat a Balaton a március 15-i hosszú hétvégén

Fotó: Pixabay / Hegyi Zsolt

Mint azt Fekete Tamás elmondta: már csak azért sem lehet azt mondani, hogy teltház lesz a Balatonnál, mert sokan még nem tudják, hogy 2017-óta „nagyobb lett” a Balaton. A turizmusfejlesztési törvény új rendelkezéseinek köszönhetően, némileg módosult a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település kiesett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.

Fontos lépés volt a Sopron és Fertő vidékét a Balatonnal összekötő, 13. számú bicikliút kijelölése is.  A Balaton így összeköttetésbe került egy másik magyar turisztikai övezettel és egy egészen Németországig nyúló kerékpárút-hálózattal. Ennek köszönhető, hogy már akadnak német túraszervezők, akiknek idei túrakínálatában szerepel a Passautól Balatonig tartó bicikliút – tette hozzá.

Fekete Tamás azt is elmondta, hogy az első igazán nagy rohamra majd a Nyitott Balaton akció ideje alatt számítanak a szakemberek. Májusban száznál is több programgazda, vendéglátóegység és szálloda fog majd azért össze, hogy a tavaszi időszakban is sokan látogassanak el a régióba. Az akció keretén belül arra koncentrálnak majd, hogy megmutassák a „nagyobb” Balaton szélesebb kínálatát.

Éskovács Péter, a szervezet sajtókapcsolataiért felelős munkatársa hangsúlyozta: számos olyan rendezvény van a Balatonon a március 15-i hétvégén, amely miatt érdemes a régióba utazni. Ezeknek köszönhetően méltó módon meg lehet ünnepelni a forradalmat pihenés közben is. Siófokon például fáklyás felvonulást terveznek, majd Nemzetünk hősei című animációs lézershow-t láthatnak a vendégek.

Ugyancsak pénteken tartják a révfülöpi ünnepséget is, ahol „Márciusi Lobogó” című – verses, zenés ünnepi összeállítás látható Halas Adelaida, a Veszprémi Petőfi Színház színművészének előadásában. Balatonfűzfőn lovas kocsikázással, huszárok bemutatójával várják a családokat.

Március idusán akcióba lendül a balatoni mesehős, Füred Kapitány is: ezen a hétvégén a déli part játszóterein rejtenek el olyan belépőjegyeket, amelyek az északi part egy-egy érdekesebb programjára szólnak.

Kapcsolódó cikkek