A jazz nagyágyúi jönnek a Müpába

Forrás: turizmus.com

 2020. február 12. 12:26

Élő legendák lépnek fel tavasszal és nyáron a Müpában: Roy Ayers, Lee Ritenour, Dave Grusin, Kamasi Washington és Wynton Marsalis mellett a Jazztavasz sorozat legújabb előadójaként Rebekka Bakken norvég énekesnő ad koncertet.

A Müpa közleménye szerint a világ első számú vibrafonistája, Roy Ayers május 22-én zenél először Magyarországon, Kamasi Washington tenorszaxofonos június 26-án a Heaven and Earth című művét mutatja be.

Wynton Marsalis

Fotó: Müpa

A Jazzlegendák sorozat részeként június 29-én Lee Ritenour és Dave Grusin ad koncertet, míg Wynton Marsalis július 6-án lép a közönség elé a vezetésével működő Jazz at Lincoln Center Orchestra kíséretében.

Rebekka Bakken a Jazztavasz sorozat keretében rendezett, május 9-i koncertjén a látogatók többek közt szemelvényeket hallhatnak a Little Drop of Poison című albumról és a Things You Leave Behind című lemez dalaiból is.

Rebekka Bakken

Fotó: Müpa

Az amerikai Lee Ritenour és Dave Grusin már 17 közös albumot jelentetett meg. Ritenour dolgozott többek között Aretha Franklinnel, Barbra Streisanddal, a Pink Floyddal, a Simon & Garfunkel duóval és Frank Sinatrával, és a hetvenes évek óta negyvennél is több lemezt adott ki.

A 85 éves Dave Grusin a hatvanas évek vége óta komponál kísérőzenét filmekhez, nevéhez fűződik az Aranyoskám, A csodálatos Baker fiúk, a Havanna vagy A cég című filmek muzsikája, egy Oscar-díjjal és hét jelöléssel jutalmazták.