A kambodzsai Angkor Wat lett a világ leghíresebb temploma

Forrás: turizmus.com

 2021. december 15. 15:39

Angkor Watnak az amerikai székhelyű Touropia Travel Guides a minap az "Ázsia leghíresebb temploma" címet adományozta, ami a turisztikai szakértők szerint növelheti Kambodzsa vonzerejét és még több nyaralót ösztönöz majd arra, hogy meglátogassák a "csodák királyságát."

Bolygónk egyetlen más kontinensén sincs annyi templom, mint Ázsiában. Ez
talán nem meglepő, hiszen Ázsiában született a világ legtöbb fő vallása, valamint számos más hit is. Köztük a buddhizmus, a hinduizmus, a szikhizmus és a taoizmus ihlette a világ leghíresebb templomainak jelentős hányadát.

Most a Touropia Travel Guides a világ első számú, leghíresebb temploma elismerést adományozta a kambodzsai Angkor Watnak ("Templomváros") - tájékoztatta szerkesztőségünket Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság
Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.

Az ország Siem Reap tartományában található Angkor Régészeti Park után az indonéziai Borobudur és a libanoni Baalbek került a második, illetve harmadik helyre.

Thourn Sinan, a Pacific Asia Travel Association (PATA) kambodzsai tagozatának elnöke a díj elnyerése kapcsán hangsúlyozta, hogy Angkor Wat nem csak a világörökség része, de sokan a világ egyik csodájának is tartják és Kambodzsa számos történelmi pillanatának volt tanúja, valamint a buddhizmushoz és a brahmanizmushoz kapcsolódó írások, krónikák és útmutatások is megtalálhatóak itt.

Angkor Wat ráadásul, mint Kambodzsa jelképe, megtalálható a nemzeti zászlón és az ország címerén is.

 

A hatalmas templomkomplexumot II. Suryavarman király számára építették
a 12. század elején. Több mint 55.000 munkás és szobrász 30 éven keresztül dolgozott a templom együttes megvalósításán. Az építmény három
téglalap alakú galériából áll, amelyek egy központi toronyhoz csatlakoznak
és mindegyik szint magasabb az előzőnél. Ez az egyetlen templom Angkorban, amely építése óta vallási központ maradt, először hindu, majd buddhista templomként. Az ország egyik legfontosabb turisztikai látványossága, évente több millió turista látogatja meg.

angkor wat

A Touropia Travel Guides a minap az "Ázsia leghíresebb temploma" címet adományozta a Angkor Watnak, Kambodzsa templomvárosának

Fotó: 123rf.com

Kambodzsa jelenleg is nyitva áll a külföldi turisták előtt, november 15-én jelentették be a korlátozások enyhítését. Utazás előtt 72 órán belül kell elvégezni a tesztet. A negatív eredményről szóló igazolást a tartózkodási ország egészségügyi engedéllyel rendelkező hatóságának kell kiállítania angol vagy francia nyelven. Ezen kívül regisztrálnia is kell az utazóknak és beutazást követően kötelező a 14 napos karanténidőszak letöltése, amire a kijelölt hotelekben van lehetőség. Ezt és az országban készített tesztet is az utazók finanszírozzák, illetve kötelező a biztosítás megkötése is.

A járvány előtti évben, 2019-ben 6,6 millió külföldi érkezett Kambodzsába. A legtöbben tengerparti úti célokat és az Angkor Wat templomot látogatták meg a turisztikai minisztérium adatai szerint. 2020-ban 1,3 millióra esett vissza a látogatók száma.