A kannabisz lehet a thaiföldi turizmus titkos fegyvere?

Forrás: turizmus.com

 2022. március 22. 15:14

A marihuána dekriminalizálása egyes szakértők szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy Thaiföld turizmusa visszaálljon a járvány előtti szintre.

Egy thai közegészségügyi tisztviselő szerint Thaiföldnek van egy titkos fegyvere ahhoz, hogy visszacsábítsa a turistákat, ez pedig a kannabisz. Az ország több szakértője és tisztviselője azt reméli, hogy a marihuána dekriminalizálása, a Covid-19 endémiává történő nyilvánítása mellett hozzájárulhat ahhoz, hogy az ország turizmusa visszaálljon a járvány előtti szintre– írja a The Thaiger.

Ázsiában Thaiföld az egyetlen ország, amely részben dekriminalizálta a marihuánát, és engedélyezte a növény gyógyászati célra történő termesztését és használatát. A 0,2 százaléknál magasabb THC-tartalmú kivonatok továbbra is illegálisak.

Thaiföld is szeretné, ha turizmusa visszaállna a járvány előtti szintre

Fotó: 123rf.com

Chatchai Trakulrungsi, a thai közegészségügyi bizottság titkára a közelmúltban, egy, az orvosi marihuánáról szóló konferencián mondta el a bevezetőben említett mondatokat. A rendezvényen a növény dekriminalizálásának egészségügyi és gazdasági előnyeit vitatták meg.

A tisztviselő egyediségben a jázmin rizshez hasonlította a kannabiszt, amely globális szinten óriási vonzerő lehet. A tisztviselő azt is megemlítette, hogy információi szerint tízből kilenc turista valamilyen formában ki akarja próbálni a marihuánát.