A karácsonyi vásár elmarad, de a kézműves termékek megvásárolhatók

Forrás: turizmus.com

 2020. december 04. 11:07

A budapesti adventi és karácsonyi vásárok ugyan elmaradnak, de az ott megszokott színvonalas kézműves termékek a járvány ellenére – az előírások betartása mellett is – elérhetők a Belvárosban, a Bazilikánál.

A Memories of Hungary, a színvonalas egyedi ajándéktárgyakat forgalmazó piac meghatározó szereplője az adventi időszakban a legjobb kézművesekkel együttműködve – vásár helyett – beltéri vásárlási lehetőséget kínál, a járványügyi szabályok betartásával belvárosi üzletében.

A Memories Bazilika Ajándékboltban, a Hercegprímás utca 8. alatt a Vörösmarty térről és a Szent István térről ismert magyar kézművesek, népművészek, iparművészek kollekciója várja az ajándékot vásárolni szándékozókat.

Színvonalas hazai kézművestermékeket kínál a bolt egészen karácsonyig

Fotó: Facebook / Memories

A választék – ha talán nem is versenyezhet egy valódi vásár kínálatával – igazán széleskörű. Találkozhatunk itt a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet filc- és szőttes textiljeivel, a Lepizsán Bőrmanufaktúra táskáival, tárcáival, a Balaton-felvidéki Zador manufaktúrában termálvízzel készült különleges szappanokkal.

Karácsonyi díszek, vázák, üvegórák kínálják magukat a Carneoltól, de itt vannak a Couleurs de Papillon kézzel horgolt játékfigurái és a Giranelli különleges ékszerei is.

A BomoArt egyedi, kézi munkával készült bőrkötésű naplói, vagy Szoboszlai András grafikus nyomatai ugyancsak ideális ajándékok lehetnek, ahogy egy-egy habán vagy fekete kerámia, egy Miska kancsó vagy Rosta Endre valamelyik tradicionális busó maszkja – ha már a busójárás is elmarad februárban.

A Hercegprímás utcai adventi kézműves „nemvásár" december 4. és december 24. között hétköznap 12-től 19 óráig, hétvégen 10 és 19 óra között áll nyitva és várja az igényes kézműves ajándékok kedvelőit.

A szervezők a nyitvatartást a mindenkori járványügyi előírásoknak megfelelően változtathatják.