A két legnépszerűbb koncepcióterv összevonásával fejlesztik a pécsi Misinát

Forrás: turizmus.com

 2021. május 10. 10:21

A pécsi Misina Étterem egykori épületének és környékének fejlesztését célzó Misina Ötletbörze önkormányzati ötletpályázata február közepén zárult le, nagyon szoros versenyben. A két legtöbb szavazatot az Aktív Misina és a Családi Misina kapta, a két koncepciótervet most összevonva valósítják meg.

A Misina fejlesztésére összesen 35 pályamű érkezett tavaly szeptember végéig, amelyek közül egy nyolcfős szakmai zsűri választotta ki a legjobb ötöt, készítői 100-100 ezer forintos jutalmat nyertek.

Az öt nyertes pályamunkából decemberre készült el a szavazásra bocsátott három megvalósítható koncepcióterv: az „Aktív Misina” egy mozgás- és túraközpont kialakítását célozta, a „Családi Misina” egy családcentrikus közösségi tér megépítését tartalmazta, míg az „Interaktív Misina” koncepciójában egy bányászati kiállítást vázoltak – írja a Pécs Ma.

misina

A legfelső, nyitott szinten egy panorámás bár kialakítását tervezik

Fotó: pecsma.hu

Összesen több mint 19 ezer szavazat érkezett a tervekre. Ugyan a versenyt az „Aktív Misina" nyerte mindössze 25 szavazattal, de a hajszálnyi különbség miatt a második legnépszerűbb „Családi Misina" koncepciótervből is beépítenek elemeket a megvalósítás során – mondta Bognár Szilvia alpolgármester.

A háromszintes épület mellett helyet kap egy felnőtteknek szóló kültéri edzőrész nyújtó- és erősítőelemekkel, valamint egy külföldi példák alapján tervezett gyermekjátszótér is, csúszdákkal és különféle mászókákkal.

A legfelső, nyitott szinten egy panorámás bárt alakítanak ki, az épület teraszáról pedig, a környező fák lombjai felett, egy kilátórész is nyílik majd.

Az engedélyezési tervek készítése már folyamatban van. A tervek szerint jövő tavasszal kezdődhetnek meg a munkálatok a Misina-tetőn és 2022 végére készülhet majd el a központ.