A kínai Kunming a turizmusra összpontosít

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 18. 12:32

A délnyugat-kínai Jünnan tartomány fővárosa az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett, hogy elősegítse turisztikai ágazatának fellendítését.

Az idén áprilisban, Pekingben megrendezett China National Travel Award ceremóniára a 2020-ban kiválasztott turisztikai városok egyike Kunming volt, ahol mostantól még jobban összpontosítanak a turizmus fejlesztésére. Az a cél, hogy a várost regionális és nemzetközi szinten is megerősítsék ­– számol be róla a silkroadhungary.hu.

Jelenleg néhány olyan jól ismert hazai és külföldi idegenforgalmi vállalkozás telepedett le a tartományi fővárosban, mint például a Paramount Pictures és a Sunac China Holdings Limited és egy sor jelentős „jég-hó” tematikájú tengeri és városi turisztikai komplexum is épült.

A turizmusra összpontosít a kínai Kunming, Jünnan tartomány fővárosa

Fotó: silkroadhungary.hu

Ezzel párhuzamosan a város fejleszteni kívánja többek közt a kulturális turizmust, az egészségturizmust és a tudományos kutatásokhoz kapcsolódó turizmust is.

Emellett elősegítik az olyan alapvető projektek építését, amelyek a kiemelt turisztikai attrakciókhoz kötődnek.

Kunming várhatóan 2022-ig éri el és lépi túl, az egy (belföldi) látogatóra eső 2000 jüan (~ 308,5 USD) költéshatárt, az éves turisztikai árbevétel 20 százalékos növekedési üteme mellett.