A király is otthon marad Diósgyőrben

Forrás: turizmus.com

 2020. április 06. 10:29

Sajátos üzenettel és különleges grafikával világították meg a Diósgyőri vár falait vasárnap este a dolgozók, hogy felhívják a figyelmet a legfontosabb tanácsra: #maradjotthon.

A Diósgyőri vár dolgozói sajátosan közelítették meg az országszerte elterjedt figyelemfelhívó kezdeményezést: a jól ismert #maradjotthon felhívásnak a #akiralyisitthonvan üzenettel adtak hangsúlyt, amit a vár tekintélyes falaira vetítettek ki vasárnap este.

A Diósgyőri vár is üzent, a maga módján

Fotó: Tóth György

A látványosságot egy sejtelmes videóüzenet előzte meg, amelyben Johanna udvarhölgy, a vár népe képviseletében továbbította Nagy Lajos király üzenetét és „meglepetését”. A Diósgyőri vár népe a közösségi médiában videósorozattal és cikksorozattal szeretne derűs perceket szerezni az érdeklődőknek, és formabontó betekintést engedni egy középkori vár életébe.

A tényleges üzenet most mindenkihez ez: #maradjotthon

Fotó: Tóth György

Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője a kezdeményezés kapcsán hangsúlyozta: a különleges fényfestéssel és az ég felé mutató fénysugarakkal szeretnénk megmutatni, hogy a vár a kultúra és az értékeink szimbólumaként ebben a nehéz időszakban is a reményre és a kitartásra biztat.

Gregovszki Gábor (Gabeetoo) grafikusművész és fényfestő szintén fontosnak érezte az üzenetet ezért első szóra csatlakozott az önkéntes munkához és a vár dolgozóival együtt vett részt a meglepetés előkészítésében és lebonyolításában – tájékoztatott közleményében a Diósgyőri vár.