A kiszáradás veszélyezteti Velencét

Forrás: turizmus.com

 2018. február 15. 17:40

Eddig elsősorban a túl sok turistától vagy a vízbe rogyó palotáktól féltették rajongói a világ egyik legromantikusabb városát, újabban azonban azért aggódnak, hogy kiszárad, főleg télen.

Már a harmadik egymást követő évben okoz ez gondot, és minden évben rekord alacsony vízállást mérnek a tél végén a gondolák városában – számol be róla a metro.co.uk – Ahelyett, hogy a turisták élveznék a ringatózást a csatornákon és a kikötő öbleiben, a tengerfenék szürke iszapját nézegethetik. Egyre több gondola feneklik meg, ahelyett, hogy siklana a víz tetején.

Tavaly, akárcsak idén tavasszal, a vízszint több mint 60 centiméterrel alacsonyabb a normálisnál. Ez azt jelenti, hogy a város jelentős részét nehéz, vagy lehetetlen vízen megközelíteni, ami nemcsak a turistáknak okoz gondot, hanem az ott élőknek is.

Iszapban megfeneklett gondolta - Velence egyelőre tehetetlen a téli kiszáradás megállításában

 

Azok az utazási irodák, szállodások és helyi szolgáltatók, akik eddig azért aggódtak, hogy hömpölyög a tömeg az utcákon, illetve a hidakon, most attól félnek, hogy visszaesik a forgalom.

Bár mindenki tisztában van a klímaváltozással, ez a fajta szárazság azokat is meglepte, akik eddig inkább a tudósok azon jóslatával foglalkoztak, hogy Velence hamarosan elsüllyed.

Még nem születtek tervek a probléma megoldására.

Kapcsolódó cikkek

Dubaj klónozza Velencét

2017. szeptember 20.