A korábbi támogatások sokszorosával segíti a fesztiválokat az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2020. április 10. 17:59

Ha a járványügyi helyzet megengedi a fesztiválok rendezését, a Magyar Turisztikai Ügynökség a korábbi támogatások sokszorosát tervezi kiosztani – mondta Guller Zoltán vezérigazgató a szervezet honlapján pénteken közzétett podcastban.

Guller Zoltán szerint az intézkedés nemcsak a turizmus élénkítése szempontjából fontos, hanem a hetek óta fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítséget jelent.

Mivel szinte biztos, hogy idén nem jönnek neves külföldi sztárok Magyarországra, folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel, és arra szeretnék ösztönözni őket, ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában ugyan, és döntően hazai zenészekkel és művészekkel, de rendezzék meg az eseményeket – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Ehhez a korábbi fesztiváltámogatások sokszorosát tervezi kiosztani a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Arra biztatják a nagy fesztiválok szervezőit, hogy akár külföldi fellépők nélkül is rendezzék meg az eseményeket

Fotó: turizmus.com/Vajk Brigitta

Guller Zoltán a podcastban arról is beszél, hogyan érinti a turizmust a nemrég bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv, és melyek ennek az ágazatot érintő legfontosabb elemei? Mi lehet a válságból való kilábalás motorja? A teljes interjú itt hallgatható meg.