A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői premontrei apátság építését

Forrás: MTI

 2022. január 24. 16:30

A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői premontrei apátság építését, és összesen 23 milliárd forinttal a rend országos intézményeinek megújítását - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Gödöllőn.

Gulyás Gergely az apátság alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, hogy a premontrei rend magyarországi megtelepedése óta részese és komoly szereplője volt az ország történelmének.

A premontreieknek nem csak a múltjuk tiszteletreméltó, hanem a jelenük is - mondta Gulyás Gergely. Egyfajta kovászként működve a tizenhárom szerzetes és a hat apáca a helyi közösségek számára fontos és meghatározó iskolákat tart fenn az ország több pontján - emelte ki.

premontrei_mti

3,5 milliárd forinttal támogatják a gödöllői premontrei apátság építését, és összesen 23 milliárd forinttal a rend országos intézményeinek megújítását

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hozzátette: minden értékteremtő közösség számíthat a magyar kormányra, így az egyházaink is. Fontos, hogy az egyházak rendelkezzenek azokkal az eszközökkel, amelyek sikeres küldetésük beteljesítéséhez elengedhetetlenek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.