A Közel-Kelet látogatottsága meghaladta a járvány előtti szintet

Forrás: turizmus.com

 2023. május 15. 12:02

A Közel-Kelet 15 százalékkal több nemzetközi turistát fogadott 2023 első három hónapjában, mint 2019 azonos időszakában - derül ki a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legfrissebb adataiból.

A Turisztikai Világszervezet szerint 2023 első negyedévében több mint 230 millióan utaztak külföldre, ami több mint kétszerese a 2022-es év azonos időszakának, és ami 80 százaléka a járvány előtti szintnek – írta meg a Skift.

Európa a negyedévben elérte a járvány előtti szint 90 százalékát, ami erős régión belüli keresletnek köszönhető. Afrika 88 százalékon, Amerika 85 százalékon, az Ázsia és a csendes-óceáni térség pedig 54 százalékon állt, de az UNWTO várakozásai szerint ez a folyamat Kína újbóli nyitásának köszönhetően felgyorsul.

A Közel-Kelet 15 százalékkal több turistát fogadott 2023 első negyedévében

Fotó: 123rf.com

 

Miközben a globális turisztikai ágazat egyre inkább fellendül, vannak kockázatok is, amelyek hatással lehetnek a fellendülésre. Az UNWTO szakértői kiemelték a világgazdaság körüli bizonytalanságot, a magas inflációt, az emelkedő olajárakat és az orosz-ukrán háborút, mint olyan tényezőket, melyek visszatarthatják a felfele ívelő tendenciát.