A közeljövőben is szárnyalni fog a wellness-turizmus

Forrás: Travel Daily News

 2018. február 21. 15:30

A Global Wellness Institut (GWI) friss elemzése alapján a wellness-turizmus 2013 óta gyorsan nő, és ezt prognosztizálják a következő évekre is.

A wellness-turizmus 2015-ben 563,2 milliárd US dolláros globális iparág volt, ami már akkor számos ország GDP-jét meghaladta. 2013 és 2015 között, míg a világgazdaság teljesítménye 3,6 százalékkal csökkent, a wellness-gazdaság 10,6% -kal nőtt, ami azt jelzi, hogy a wellness-ipar egésze ellenáll az általános gazdasági labilitásnak. Ráadásul az előrejelzések szerint a wellness-turizmus növekedése folytatódik: 2020-ra várhatóan meghaladja a 800 milliárd dollárt, és hatalmas gazdasági lehetőségeket jelenthet számos vállalkozás számára.

Az Y-generáció tagjai számára a wellness életforma

Fotó: pixabay.com

A GWI szerint hosszú távon azok élvezik leginkább a hasznát, akik elkötelezték magukat, hogy több ember számára biztosítsanak hozzáférést a wellnes-szolgáltatásokhoz. Sok szolgáltató követi az idén Baliban megnyitott sikeres pihenőközpont, a Bali Weight Loss mintáját: megfizethető kényeztetés turistáknak a luxus színvonal megtartásával.

Az előrelátóbbak már arra keresik a választ, miként lehet a wellness külön szolgáltatás, nem pusztán a tehetős vendégek megtartásának eszköze. Az Y-generáció (az 1980-es évek közepe és 1999 között születettek) tagjai számára, akik kezdenek meghatározóvá válni a munkaerőpiacon, a wellness, az aktív feltöltődés már életforma.