A Közép-dunántúli régió és Székesfehérvár a szlovák piacon erősít

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. június 14. 20:38

A Több, mint szomszéd – Magyar Kulturális Héthez kapcsolódóan, a Magyar Turisztikai Ügynökség szlovákiai külképviselete szervezésében 2016. június 10-12. között Magyar Napok keretében mutatkozott be Pozsonyban a Közép-dunántúli régió és társkiállító partnere, Székesfehérvár.

Az esemény látogatói a régió fürdői, wellness- és családbarát szálláshelyei és szolgáltatásai, kerékpáros-, valamint bor—és gasztronómiai ajánlatai, továbbá történelmi városai és rendezvényei iránt érdeklődtek leginkább. Székesfehérvár városa a látnivalók, program- és csomagajánlatok mellett, elsősorban az augusztusi Királyi Napokra hívta fel a látogatók figyelmét.

 

A Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság és a külképviselet koordinálásával jelenleg is fut Szlovákiában egy családbarát kampány, melyhez a régióból számos szolgáltató partner is csatlakozott.

A 2016-os év első 4 hónapjában a Közép-dunántúli régióba érkező szlovák vendégek száma 16%-kal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 19%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, köszönhetően a 2015. ősze óta a szlovák piacon végzett folyamatos kampányoknak.