A Kristinus Borbirtokon megnyílt az első bormozi

Forrás: turizmus.com

 2016. április 04. 14:51

Kéthelyen nyílt meg Magyarország, sőt Európa első bormozija, a dél-balatoni Kristinus Borbirtokon.

A Vinocino mostantól komplex élményt kínál a borkedvelő filmbarátoknak. Pattogatott kukorica helyett itt grissini és házi készítésű szószok, hozzá díjnyertes borok várják a vendégeket, akik nívós új és régi mozifilmeket tekinthetnek meg.

A Kristinus Borbirtok fejlesztésének másik elemea tíz szobás Vinotel, ahol kedvező áron pihenhetik ki az utazás és a borozás, a szabadtéri színpadon tartott előadások fáradalmait a vendégek. A tíz szobás kis szálloda koncepciójának középpontjában természetesen a Balaton és a borok állnak.

A borbirtok szolgáltatásaihoz tartozik a külső vendégek által is látogatható Gasztro Műhely, ahol Komócsin Zoltán a séf, aki korábban az Olympia étteremben dolgozott. A desszertekért a Four Seasons Gresham Palace-tól érkezett Kulcsár Erika felel. Mindkét név garancia a minőségre és a látványra – a kettő harmóniájának nagy fontosságot tulajdonítanak Kéthelyen a tulajdonosok. A festői domboldal egy-egy dűlőjén egy-egy szőlőfajtát termesztenek, és boraikkal egyre több rangos elismerést szereznek: a 2015-ös VinAgora legszebb magyar fajtaborának járó elismerésével jutalmazták a pincészet 2011-es Merlot-ját, Cabernet Franc-ja pedig arany minősítést szerzett ugyanezen a seregszemlén.