A legbulisabb görög szigetet is célba veszi a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. június 30. 19:29

Augusztusban új járatot indít Budapest és Míkonosz között a Wizz Air, a sziget a légitársaság nyolcadik Budapestről elérhető görögországi desztinációja lesz.

2020. augusztus 7-től, hétfői és pénteki napokon már közvetlenül Míkonoszra is repülhetünk Budapestről a Wizz Airrel.

A Petrosz nevű pelikánról elhíresült turistaparadicsom különösen a bulizni vágyó utazók számára lehet izgalmas célpont. Az átmulatott éjszakák után pedig Míkonosz 16. századi szélmalmai és a teljes egészében muzeális értékűnek nyilvánított szomszéd kis sziget, Délosz tartogat meglepetéseket.

A míkonoszi járatok hétfői és pénteki napokon indulnak

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air a még higiénikusabb légi közlekedés korszakának beköszöntével fokozott egészségügyi óvintézkedésekkel védi utasait és személyzetét – írja közleményében a légitársaság. Az új fedélzeti protokoll részeként a repülés ideje alatt az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselete, továbbá a személyzet számára a gumikesztyű használata is előírt. A WIZZ szigorú napi tisztítási ütemtervét követően az éjszakai órákban vírusölő eljárással fertőtlenítik a repülőgépeket.

Az utasok a fedélzetre lépés pillanatában fertőtlenítő törlőkendőt kapnak, és a személyzet lehetőleg távol ülteti őket egymástól, ezzel is minimalizálva a fizikai érintkezés lehetőségét. A fedélzeti magazinokat eltávolították, hogy ezzel is csökkentsék az esetleges fertőzés esélyét.

A légitársaság azt javasolja, hogy az utasok az utazás előtti vásárlásokat (pl. feladott csomag, WIZZ Priority, Fast Track) online végezzék el, minimálisra csökkentve ezzel a felesleges fizikai kapcsolatot a repülőtéren is.