A légitársaságok novembernél előbb nem várják az amerikai határnyitást

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 26. 14:05

A légitársaságok arra számítanak, hogy az USA csak a hálaadás napja, november 25. után nyitja meg határait az európai uniós és a brit látogatók előtt.

A légiközlekedési ágazat több vezetője is pesszimista az USA határnyitását illetően, ennek megfelelően racionalizálja a transzatlanti járatok menetrendjét a téli menetrendi időszak előtt.

Az egyik nagy légitársaság novemberig halasztotta el Londonból New Yorkba tartó járatának elindítását, egy másik egy hónappal még későbbre várja, hogy feloldják a szabadidős célú beutazások tilalmát – idézi a Telegraph jelentését a travelmole.com.

A USA tavaly márciusban rendelte el a beutazások korlátozását

Fotó: 123rf.com

A légitársaságok korábban arra számítottak, hogy az USA szeptembertől enyhíti a beutazási szabályokat, az USA illetékes döntéshozói azonban aggódnak a koronavírus delta variánsának terjedése miatt.

A légitársaságok és az utazási piac más képviselői már jó ideje szorgalmazzák a Biden-adminisztrációnál a nyitást, de ennek reménye egyelőre halványnak tűnik.

A Fehér Ház azt nyilatkozta, hogy aktívan keresik annak módját, hogy miként lehetne megnyitni a határokat az Európai Unió és Nagy-Britannia teljesen beoltott polgárai előtt.

Az Egyesült Királyság és az EU már engedélyezte a belépést a beoltott amerikaiak számára.