A lengyelországi Kialudt Vulkánok Földje Geopark bekerült a UNESCO Globális Geoparkjai közé

Forrás: turizmus.com

 2024. április 09. 16:33

A lengyelországi Szudéta-hegység szívében festői környezetben fekvő Kialudt Vulkánok Földje Geopark számára nagy megtiszteltetés, hogy felkerült a világ geológiai turizmusának térképére.

A UNESCO Globális Geoparkjainak hálózatában 169 geopark található a világ 44 országában. Lengyelországban eddig két ilyen Unesco Geopark létezett, a német-lengyel határon fekvő Luk Muzakowa Geopark és a Swietokrzyski Geopark.

A Kialudt Vulkánok Földje Geoparkban a látogatók lenyűgöző sziklaképződményeket fedezhetnek fel, amelyek a több százmillió év alatt lezajlott geológiai folyamatokról mesélnek. Ez a hely egész Európából vonzza a turistákat, és a kutatók és a geológia szerelmesei számára is érdekes helyszín lehet - tájékoztatta lapunkat a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet.

Szokatlan sziklaformációk a Kialudt Vulkánok Földje Geoparkban

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

A Kialudt Vulkánok Földje Geopark szokatlan sziklaformációkat, barlangokat, folyómedreket rejt magában, számos kora középkori város, építészeti emlék és csodás tájak teszik felejthetetlenné. A túraútvonalak és bicikliutak sűrű hálózata az aktív turizmus fejlődését szolgálják.

Alsó-Sziléziában járva, Wroclaw és a Ksiazi kastély meglátogatása után érdemes felkeresni ezt a természeti csodát is.

További információkat a geopark honlapján találunk:  www.gorykaczawskie.pl.