A Magyar Turizmus Zrt. is bekerült a World Routes Díj nyertesei közé

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. augusztus 25. 18:23

A 4-20 millió utast kiszolgáló repülőterek kategóriájában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, desztináció kategóriában a Magyar Turizmus Zrt. is az esélyesek között szerepel– adta hírül a Routes Online, a világ egyetlen olyan weboldala, amely útvonalhálózat-fejlesztésre koncentrál.

A légijárat-hálózatot fejlesztő szakmai közösség által odaítélt World Routes 2015 Marketing Díjat az iparág legrangosabb elismeréseként tartják számon – a légi személyszállításban részt vevő vállalatok az általuk legjobbnak ítélt marketingszolgáltatásokat biztosító repülőterekre, desztinációkra szavazhatnak. A szavazásnál a légitársaságok elsősorban azt veszik figyelembe, hogy a jelöltek utóbbi 12 hónapban folytatott marketingtevékenysége hatással van-e a jövőbeni légijárat-fejlesztéseikre. A díjátadót szeptember 21-én rendezik a Dél-afrikai Köztársaságban, Durbanban.

A közelmúlt beruházásainak és sikeres országmarketingjének köszönhetően Magyarország mint úti cél még soha nem kapott annyi nemzetközi elismerést, mint az elmúlt néhány évben. A Magyar Turizmus Zrt. Budapest Airporttal közös lobbitevékenységének köszönhetően a számos új, Magyarországra irányuló légi járatról született döntés. Számos turisztikai küldőpiacunk esetében elmondható, hogy a hazánkban töltött vendégéjszakák száma egyenes arányban változik a küldőpiacot hazánkkal összekötő légi járatok számával és kapacitásával. A légi úton hazánkba érkező külföldiek száma 3,7 millió fő volt a személyforgalmi becslések alapján (forrás: KSH). A légi utazók utazási szándékai jelentősen különböznek a közúton érkezőkétől: a KSH szerint 2014-ben a repülővel érkezők 96%-a turisztikai céllal érkezett (ebből 18% üzleti utazó, 42% városnéző), átlagos tartózkodási idejük is jelentősen magasabb volt, mint a hazánkba más úton érkező külföldieké.