A Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen népszerűsíti Magyarországot a bécsi Szamos Cukrászda

Forrás: turizmus.com

 2014. december 07. 13:13

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Bécsben nyitotta meg 25. cukrászdáját a Szamos család, amely mostantól Mathias Szamos brand-név alatt tevékenykedik. Az MT Zrt. ausztriai külképviselete stratégiai partnerségben népszerűsíti az újonnan nyílt cukrászdával a hazai kávéházi kultúrát és Budapestet.

Az osztrák partnerek számára tartott 2014. december 2-ai ünnepélyes rendezvényen az Osztrák Gazdasági Kamara turizmusért és gasztronómiáért felelős elnöke, KR. Josef Bitzinger beszédében méltatta az osztrák-magyar turisztikai kapcsolatokat, a gasztronómiai hagyományokat, s örömmel üdvözölte a Mathias Szamos cukrászdát a bécsi kávéházak és cukrászdák sorában. Az osztrák hírügynökség (APA) fotógalériája a bécsi Szamos Cukrászdáról megtekinthető itt: http://www.apa-fotoservice.at/galerie/6210

 

Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője utalt rá, hogy egy „újabb színfolttal gazdagodott Bécs, amely segítségével még közelebb hozható az osztrákok számára Magyarország. A Szamos család vállalkozásai azt az üzenetet közvetítik, amelyre a magyar turizmus népszerűsítésekor is építkezni lehet: Magyarország magas minőségi termékekkel, kitűnő szolgáltatásokkal és megkülönböztetett vendégszeretettel várja a vendégeket, turistákat." A Szamos bécsi cukrászdája egyben az MT Zrt. ausztriai kihelyezett info-pontjaként is működik, ahol a vendégek a sütemények és kávék mellé turisztikai információkat is kapnak, hogy a kávéházi kalandozásokat Magyarországon folytassák. Az Eszterházy-, Sacher-, Dobos-, és Linzer torták segítségével egy új közös nyelv született, amelyet az osztrák és a magyar egyaránt jól ért, s szintén közelebb hozza az embereket. Az MT Zrt. ausztriai képviselte által 2012-ben, az ausztriai magyarság körében indított Rot-Weiss-Rot in Ungarn turizmus-mozgalmának is részéve válik a bécsi Landstrasse Hauptsrasse 72. szám alatt található cukrászda, amely az osztrák-magyar turisztikai kapcsolatok ápolásának is helyszíne lesz a jövőben.

Stefan Haderer osztrák cukrász az ünnepélyes avatóünnepségen a Szamos családdal 25 éve fennálló kitűnő kapcsolatáról beszélt, amelynek eddigi csúcspontja a bécsi üzletnyitás. Az elkövetkezendő napokban számos magyar vonatkozású rendezvény lesz a bécsi Szamos cukrászdában, többek között az osztrák sajtó és utazás irodai partnerek részére itt prezentálja az MT Zrt. a Budapest téli vendégforgalmát élénkítő turisztikai kampány (BWI – budapestwinter.com) részleteit.  Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at.

(A képen balról jobbra: Stefan Haderer – Szamos társtulajdonos, Szamos Gabriella – alapító, KR. Josef Bitzinger - Osztrák Gazdasági Kamara, Kovács Balázs – MT Zrt. bécsi külképviselet-vezetője.)