A magyarokat is vonzza Linz új szemléletű turizmusmarketingje

Forrás: turizmus.com

 2022. február 07. 11:57

A felső-ausztriai város, Linz innovatív személetű turisztikai kampányai egymás után hozzák az eredményeket.

„A nehezebb utat választottuk, de az eredmények minket igazolnak” – nyilatkozta a TIP osztrák turisztikai szaklapnak Prof. Georg Steiner, a város turisztikai egyesületének (Linz Tourismus) az ügyvezetője.

Könnyebb az épületeket, turisztikai attrakciókat reklámozni, azokról klisészerű szép felvételekkel felszínes reklámokat csinálni, mint emberi találkozásokat szervezni, azok mélységét bemutatni, de mi „nem akartunk a korábban kitaposott úton járni.”

Már a világjárvány előtti időkben is a „városban élőket és az itt alkotókat helyeztük a marketingtevékenységünk fókuszába”, mindezt „köntörfalazás nélküli” őszinteséggel.

A város turisztikai tortájából egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a magyar látogatók

Fotó: ©Linz Tourismus

A „város erejét és szépségét nem a házak, hanem a benne élők adják,” tudták ezt már a régi görgök is, s ezt a filozófiát követjük a turisztikai termékfejlesztés terén” – ismertette programjuk lényegét a Linz Tourismus első embere.

A minden más ausztriai városnál élénkebb reorganizációs mutatók és a friss közvélemény-kutatások egyaránt visszaigazolják: a városban élők és az oda látogatók értékelik az ott folytatott következetes munkát.

Értékelik a kitartó turisztikai termékfejlesztést, amellyel az elmúlt évtized során sikerült Linzet egy koszos iparvárosból jövőorientált pezsgő kulturális várossá átpozicionálni, amelyet ráadásul a városba érkezők is igen autentikusnak tartanak.

A legfrissebb reprezentatív felmérés szerint a következő hónapokban közel 900 ezer belföldi látogató tervezi Linzet felkeresni.

A szemtelenül provokatív, ugyanakkor őszinte, összekacsintós humorral elkészített, tavaly nyáron bemutatott, „Linz ist Linz”, azaz „Linz az Linz” kampányfilm már Magyarországon is érezteti hatását.

2021-ben minden idők legtöbb magyar vendégéjszakaszámát regisztráltak a linzi szálláshelyek, így Németország és Lengyelország után hazánk már dobogós küldőpiac Linz számára.

A következő hónapokban közel 900 ezer belföldi látogató tervezi Linzet felkeresni

Fotó: ©Linz Tourismus

Figyelembe véve, hogy tavaly az év közel felében nagyon szigorú járványügyi korlátozások voltak érvényben, illetve az utazás eleve körülményes – ez hatalmas eredménynek számít.

A tendenciából látható, hogy a régiós „kisutazások” száma felértékelődött a pandémia következtében – tájékozat az eredmények mögött meghúzódó trendekről Kovács Balázs, Linz Tourismus magyar piacért is felelős különmegbízottja.

A felső-ausztriai város idén tovább erősíti az emberi találkozásokra alapozott, élményfókuszú termékpalettáját, amelyek „trendtúrák” név alatt már foglalhatóak, így biztosított a város életébe való aktív bevonódás flow-élménye.

A trendtúrák többek között olyan témák mentén foglalhatóak, mint a fenntarthatóság, a körforgásos gazdaság, a kortárs irodalom, a startup szcéna vagy a gasztrokultúra.

További információk ITT és  ITT és ITT.