A malajziai Langkawi megnyitott a külföldi turisták előtt

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. december 10. 12:17

Malajzia legnépszerűbb üdülőszigete, Langkawi november közepén megnyitotta a határait a külföldi turisták előtt. Az utazási buborékról és más malajziai turisztikai aktualitásokról webináriumon tájékoztatták a magyar szakma képviselőit.

A webináriumon, melyet az Aviareps szervezett, a Tourism Malaysia, a Berjaya Hotels & Resorts és a Panorama Destination Malaysia képviselője mutatkozott be. Az Aviareps ügyvezetője, Tóth Attila bevezetőjében elmondta, hogy a közelmúltban a népszerű üdülőszigetet, Langkawit megnyitották a külföldi turisták előtt. Hozzátette, hogy Malajzia elsősorban azért népszerű a turisták körében, mert kiváló turisztikai infrastruktúrával, magasszintű higiéniával, érintetlen tájakkal, sokféle kultúrával és izgalmas konyhával rendelkezik.

A Tourism Malaysia frankfurti irodájának képviselője, Christine Parnet kiemelte, hogy a beoltott turisták Kuala Lumpuron keresztül léphetnek most még csak be az országba, érkezéskor tesztelniük is kell. Hét napos langkawi tartózkodás után ugyanakkor az egész országban szabadon mozoghatnak. Amint arról korábban beszámoltunk, csak maláj utazási irodán keresztül kell intézni a foglalásokat, legalábbis jelenleg.

A Langkawi utazási buborék szabályai

Fotó: Turizmus.com

A 32 millió lakosú délkelet-ázsiai országról megtudtuk, hogy négy UNESCO-világörökséggel rendelkezik, de további 5 helyszín van még várólistán. Több mint 30 nemzeti park található a területén, ezek közül a legnagyobb az 1,8 millió éves esőerdővel borított Taman Negara. A történelem szerelmeseit is számos helyszín várja, például az arab, brit, holland és portugál gyarmati örökséget felvonultató Melaka, illetve a kínai telepesek által alakított Penang. Az utazási irodákat interaktív travel guide-okkal és magyar nyelvű e-learning programmal segíti a turisztikai hivatal.

Lehotai Zsófia, a Qatar Airways sales menedzsere kiemelte, hogy 2022. május 31-ig érvényes a légitársaság rugalmas lemondási politikája, melynek keretében akár teljes körű visszatérítés is lehetséges útlemondás esetén. Hozzátette, januártól már napi járata lesz a légitársaságnak Budapest és Doha között.A katari fővárosból Kuala Lumpur-i átszállással juthatnak el jelenleg az utasok Langkawira. Hozzátette, hogy mivel jelenleg hazánk a katari vörös listán szerepel, ezért dohai stopover esetén két napot karanténban kell eltölteni, ugyanakkor, ha valaki a Maldív-szigetekről, Malajziából vagy a Seychelle-szigetekről hazatérőben állna meg a városban, akkor nem kell karanténba vonulnia.

Langkawi kihagyhatatlan látványossága a Sky Bridge

Fotó: 123rf.com

A Berjaya Hotels képviselőjétől, Wendy Tantól megtudtuk, hogy a szállodavállalat hét országban van jelen világszerte, köztük immár Izlandon is. Malajziában hét szállodát üzemeltetnek, köztük olyan óriásokat, mint a 650 szobás Berjaya Times Square Kuala Lumpurban, ezen felül számos üdülőszállodájuk működik a legszebb tengerpartokon, például Penangon, Tioman és Langkawi szigetén. A 412 szobás Berjaya Langkawi Resort 412 lakóegysége között számos vízre épített villa is akad.

Berjaya Times Square

Fotó: 123rf.com

A Panorama Destination DMC képviselője, Noor M Ismail kiemelte, hogy Malajzia mellett Indonéziában és Thaiföldön is működik irodájuk. A társaság olyan innovatív programokat is kínál az érdeklődők részére, mint a kerékpártúra vagy a rooftop bár-túra Kuala Lumpurban,illetve Malajzia legújabb lombkoronasétányának megtekintése.