A MALÉV relikviáit is kiállítják

 2013. szeptember 20. 12:04

Repülőnapot rendeznek a budaörsi repülőtéren Legendák a levegőben címmel, szeptember 28-29-én. A találkozó az idén a „földi dolgok és légi emberek" gondolatának jegyében zajlik.

 

Kétnapos lesz a Budaörsi repterére szervezett Legendák a levegőben 2013 repülőnap és MALÉV „retró". Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterére várják mindazokat, akik a repüléssel hivatásszerűen, vagy hobbiból megismerkedtek, és azokat is, akik most akarnak belekóstolni a légi élményekbe.

A repülőnap jó alkalom arra is, hogy a MALÉV korábbi dolgozói összejöjjenek, emlékezzenek a múltra és tervezzenek a jövőre. Emellett számos MALÉV- es „retro" relikviát is kiállítanak. A volt nemzeti légitársaságon kívül Magyarországon több ezren vannak, akiknek a repülés mindennapi

feladat, hobbi, esetleg hivatásszerű elfoglaltság így a program a családoknak, a nagyközönségnek is érdekes lesz. Az első nap a múltat, a legendák idejét idézi de felszállnak a mai kiválóságok: műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők is. A tervek szerint bemutatót tart Nádas Tamás műrepülő világbajnok, látható lesz a hazai polgári légiközlekedés első, legendás PO–2-es géptípusa és Kánya típusa. Farkas Bertalan újra repül, ezúttal rövid repülést hajt végre Nádas Tamás világbajnokkal Budaörs légterében.

Itt mutatkozik be a nagyközönségnek a Magyar repülés új formációja a Hungarian Tricolor.

A repülőnap vendége a Guiness-rekorder Mészárovics György magyar ejtőernyős is. Ezen kívül repülőgépmodell-bemutató, izgalmas sárkányrepülő bemutató is zajlik a levegőben. A „légi ászok" bemutatója mellett a földön katonai „oldtimer" bemutató lesz, a szerencsések pedig beülhetnek egy MIG 21-es vadászgép pilótafülkéjébe.

További infó: www.legendakalevegoben.hu