A máltai reptér felkészült a turisták fogadására

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 18. 09:19

A Máltai Nemzetközi Repülőtér (MIA) bejelentette, hogy a szigetország és a repülőtér július elsejei nyitására teljes mértékben felkészültek.

Most, hogy a repülési korlátozásokat fokozatosan megszüntetik, a repülőtér és dolgozói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az utasok újból megtapasztalhassák az utazás igazi élményét – derül ki a reptér közleményéből, amelyet a Máltai Idegenforgalmi Képviselet juttatott el lapunkhoz.

A helyi és a nemzetközi hatóságok ajánlásaival összhangban megtesznek minden szükséges intézkedést, új technológiákat vezettek be és átképezték a frontvonalbéli munkatársaikat, hogy az utazók biztonságban érezhessék magukat érkezéstől a beszállásig.

A biztonságos repülőtéri környezet fenntartásához szükség van az utasok együttműködésre is. A maltairport.com weboldalán közzétett közleményben arra kérik az utasokat, hogy szánjanak pár percet az új repülőtéri szabályzat megismerésére és olvassák el az oldalon, hogy miként kell felkészülni a repülőtér használatára.

A Máltai Nemzetközi Repülőtér

Fotó: MIA

Az információk változhatnak, ezért kérik, hogy az utasok indulás, illetve érkezés előtt mindig látogassanak el az oldalra, hogy az épp aktuális szabályokkal és teendőkkel tisztában legyenek.

A reptér júliusi nyitásának örülhetnek a magyar állampolgárok is, mivel egy friss kormányrendelet értelmében június 18-ától szabadon utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba, és onnan hazatérve sem kell karanténba vonulniuk.

A repülőtér honlapján elérhető aktuális információkból egyébként az derül ki, hogy július első napjaiban tucatnyi európai országból indulnak meg a járatok Máltára. Bécsből az Air Malta és a Wizz Air is indít járatot, Prágából az Air Malta közlekedik majd, de lesz sok járat Francia-, Német-, Olasz-, Lengyel- és Írországból is.

Magyarországról Máltára a Ryanair július 3-tól indít heti kettő járatot, míg a Wizz Air heti hármat közlekedtet július 2-ától.