A Máltai Turisztikai Hivatal 4 millió euróval támogatja a MICE-utakat

Forrás: turizmus.com

 2021. április 20. 09:47

A Máltai Turisztikai Hivatal 4 millió eurós költségvetéssel új támogatási rendszert hozott létre a MICE-utak ösztönzésére.

A Malta MICE Business Scheme támogatási rendszer mintegy 4 millió eurós költségvetéssel, azzal a céllal jött létre, hogy a külföldi vállalati ügyfelek és szervezetek Máltát vagy Gozót válasszák üzleti rendezvényeik helyszínéül.

A pályázatokat közvetlenül a vállalati ügyfelek, a professzionális konferenciaszervezők (PCO-k), az engedéllyel rendelkező desztinációmenedzsment vállalkozások (DMC-k), a szállodák és az audiovizuális szolgáltató társaságok nyújthatják be, találkozókra, incentív utakra, konferenciákra és kiállításokra amelyeket Máltán vagy Gozón rendeznek.Azok az üzleti események, amelyeken legalább 10 fő vesz részt és 2 éjszakát töltenek el Máltán és/vagy Gozón, valamint utazásuk során legalább 800 eurót költenek el küldöttenként a szigeteken, külföldi résztvevőnként 150 eurós hozzájárulásra jogosultak, míg ahol legalább 600 eurót költenek, résztvevőnként 75 eurós támogatást kapnak – tájékoztatta lapunkat a Máltai Turisztikai Hivatal budapesti képviselete.

malta_123rf

Küldöttenként akár 150, illetve 75 eurós támogatás is járhat a programra elkülönített 4 milliós támogatásból

Fotó: 123rf.com

A támogatások jóváhagyásáról a Máltai Turisztikai Hivatal dönt. Pályázni a 2021 júniusától érkező új MICE-foglalásokkal lehet.

A hivatal hangsúlyozza, hogy bármely esemény csak egyszer támogatható, a pályázatokat beérkezési sorrendben dolgozzák fel, továbbá a támogatás utólagos, fizetésre csak az esemény után kerül sor.

A támogatáshoz a szállással, földi szállítással, étkezéssel, kirándulásokkal, csapatépítő tevékenységekkel, rendezvények gyártásával és a logisztikával kapcsolatos költségeket lehet elszámolni; a szigetekre történő, valamint a hazautazásra nem vonatkozik a támogatás.