Horvát Mamma Mia: tiltakozik Görögország

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 10. 10:06

Több millió eurós turisztikai bevétel kiesés származhat abból, hogy a világsikerű Mamma Mia! folytatását nem Görögországban, hanem a horvátországi Vis szigetén forgatják. A görög hatóságok máris tiltakoznak.

Bár a Universal még nem erősítette meg hivatalosan – jegyzi meg a svéd alltomresor.se online lap – hogy áthelyezik a forgatás helyszínét, a világsajtó máris arról cikkezik, mennyire jól jön majd a horvátoknak, ha Visre, erre a gyönyörű szigetre érkeznek majd a világsztárok Skopelos helyett.

A  horvát média szerint a forgatás ősszel kezdődik, a stáb már lefoglalta a szállást és az étkezést, mintegy 700 ember számára a szigeten.


Az információk úgy tűnik, mégis pontosak, mert nagy felháborodás tört ki Görögországban. A görög idegenforgalmi minisztérium szerint több millió eurós nagyságrendű lesz a turisztikai bevétel kiesés e döntés miatt, ahogyan erről Skopelos polgármestere, Christos Vailoudis, a Daily Mail-nek is nyilatkozott.

Sok elemző szerint a döntés mögött a görög bürokrácia és a rugalmasság hiánya áll. Sok ország a régióban, mint például Horvátország, Magyarország és Málta, - emeli ki a lap - vonzó megoldásokat kínálnak a hollywoodi és más filmesek részére.


Az új film címe „Mamma Mia: Here We Go Again, világpremierje a jövő évben várható. Ezúttal is találkozhatunk Meryl Streep-pel, Pierce Brosnan-nal és a többi szereplővel is, igaz, új vizeken.

Vis sziget Dalmáciához tartozik,  komp jár egyebek között Splitbe. Híres kiváló szőlőjéről és  az érintetlen természetről – jegyzi mega  cikk szerzője.

Kapcsolódó cikkek

Mamma Mia Istria

2013. március 13.