A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartják a Tesla musical szabadtéri bemutatóját

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 25. 15:05

A gazdag nyári szezont egy szintén sokszínű válogatással vezeti le a Margitszigeti Szabadtéri Színpad vezetése. Szeptember 3-án a Sebestyén Áron – Egressy Zoltán – Müller Péter Sziámi – Radó Denise alkotta csapat nagysikerű, produkciójával, a Teslával indul a hónap kínálata.

A musical szabadtéri bemutatóját követően a Tóth testvérek Budapest Jazz Orchestrával közös produkciója, majd Caramel szimfonikus gálakoncertje és Lotfi Begi könnyűzenei válogatása igazi sztárparádéval, évadzáróként pedig a Zagar együttes fennállásának elmúlt húsz évében tett időutazása ad valódi tartalmas szórakozásra lehetőséget a Margitszigeti Színház nyárzáró programkínálatában - írja a szabadtéri teátrum sajtóközleménye.

 

Nikola Tesla – Végtelen energia

A musical a világjárta zseni, Nikola Tesla kalandos életét hivatott bemutatni: Az életünket kiszolgáló, vagy a legtöbb feledésbe került találmánynak az életre hívójáról készült darab igazi hiánypótló produkció. A szerb származású, horvát területen születetett tudós, Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek gyakorlatilag minden gondolata és találmánya mind a mai napig életünk meghatározó része - nélküle például nem lenne fény az éjszakában.

„Nikola Tesla kelet-európai emberként indult el, Magyarországon is élt és dolgozott, onnan került Párizsba, majd Amerikába. A darabban kibontakozik Edisonnal való, barátságként indult, de Edison árulása miatt végül rivalizálásba torkollott kapcsolata, és megjelenik egy, a zenés műfajban szinte kötelező szerelmi szál is, nem banalitásként, hanem egy elszalasztott szerelemként, amit a férfi beáldoz az álmai és a tudomány oltárán.” – mondta a darab dalszövegírója és dramaturgja, Müller Péter Sziámi.

tesla

A musical szabadtéri előadása csak egy alkalommal, szeptember 3-án lesz látható

Fotó: TBG Production / Béli Balázs

A tudós életútjának tétre menő mozzanatai egytől egyig megelevenednek a színpadon ebben a grandiózus, lendületes előadásban, mely a ma rendelkezésre álló legkorszerűbb technikai elemek alkalmazásával teremti meg a korra és a különböző helyszínekre jellemző egyedi látványvilágot.

„Nagyon erős vizuális csapattal dolgoztunk együtt, akik a nagy ledfal adta lehetőségeknek köszönhetően egy lebilincselő, intenzív világot tudtak animálni, ami elég hangsúlyos eleme az előadásnak.” – emelte ki Müller.

A Radó Denise által rendezett darab szövegkönyvét Egressy Zoltán, a dalszövegeket és a dramaturgiát Müller Péter Sziámi alkotta meg, az akrobatikus elemekkel fűszerezett koreográfiák Szabó Anikó munkáját dicsérik, melyek Kiss Márk jelmezeivel, és az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron zenéivel kiegészülve, tökéletesen idézik meg a századforduló hangulatát.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon főbb szerepekben Pesák ÁdámotSzabó Mátét, Békefi Viktóriát, Lux Ádámot, Janza Katát, Gerdesits Ferencet és Maday Gábort láthatjuk majd. A musical szabadtéri előadása csak egy alkalommal, szeptember 3-án lesz látható.