A Mátrában is készülnek a turizmus újraindulására

Forrás: turizmus.com

 2020. április 30. 14:33

A Mátrában működő turisztikai szolgáltatók ugrásra készen várják a korlátozások feloldását.

A Mátrában található 600 kilométernyi turistaút, a kerékpárral bejárható útvonalak reményt adnak arra, hogy ha a kijárási korlátozások enyhülnek, az aktív turizmus iránt érdeklődők számára a Mátra kínálja a kézenfekvő megoldást, a gyorsan és kényelmesen elérhető térséget, ahol végre kiszabadulhatnak testben és lélekben is a járványveszély miatti bezártságból – olvasható a Gyöngyös-Mátra TDM közleményében.

A kékestetői torony és egy gólyahír

Fotó: Gyöngyös-Mátra TDM / Fehér Anita

Jelenleg a hivatalos adatok szerint Heves megye, s így benne Gyöngyös és a Mátra térsége is a kevésbé fertőzött területek közé tartozik, ha az itt élők fegyelmezettsége továbbra is kitart, akkor remélhetően ez így is marad, és az élet mihamarabb visszatérhet a normális kerékvágásba.

 

Ízek, élmények

A gasztronómiai szolgáltatók, éttermek, borászatok igyekeztek a lehető legjobban alkalmazkodni a járványveszély hozta helyzethez: kiszállítással és egyéb akciókkal próbálják csökkenteni a visszaesést.

Közben készülnek az újranyitásra. Sokan döntöttek úgy, hogy „előre menekülnek" és a veszélyhelyzetet kihasználják fejlesztések, felújítások végrehajtására. Akár úgy is, hogy későbbre tervezett beruházások megvalósítását hozták előbbre.

 

Startra készen

A szálláshelyek szintén startra készen várják, hogy végre ismét vendégeket fogadhassanak. A kényszerű szünetet felkészülési időnek tekintik, szolgáltatási és higiéniai szempontok szerint egyaránt. Mindezt annak érdekében, hogy ne csak magas színvonalú szolgáltatásokkal, de teljes biztonságot is kínálva fogadhassák majdani vendégeiket.

A járvány miatt el kellett halasztani a Mátra alighanem legnagyobb érdeklődéssel várt 2020-as eseményét, az Avar Hotel újranyitását.

A kívül-belül megújult ikonikus szálloda szűk körű hivatalos átadását követően egyelőre „pihen", de mindenben készen áll arra, hogy végre valóban megnyithasson, hogy helyiségeit elégedett vendégek töltsék meg. Reményeik és szándékaik szerint pünkösdkor mindez már megtörténhet.

 

Online megoldások az újraindulásig

A Gyöngyös-Mátra TDM-szervezet, illetve a Tourinform-iroda csapata is azon dolgozik, hogy egy olyan turisztikai és kommunikációs stratégiát tervezzen meg, mely alapvetően meghatározza és a legnagyobb mértékben segíti a Mátra turizmusának újraindítását.

A szolgáltatókhoz hasonlóan a Gyöngyös-Mátra TDM is erősíti online tartalmait: frissítik Gyöngyös és a Mátra vonzerőleltárát, és ezt két nyelvre le is fordítják. Ezen adatokat felhasználva a honlapjuk tartalmát is frissítik.

Néhány hasznos példa az online megoldásokra:

 

A gazdasági nehézségek miatt a TDM kezdeményezi Gyöngyös önkormányzatánál, hogy a leginkább nehéz helyzetbe került szektor szereplői számára mérlegelje a helyi adók fizetési határidejének meghosszabbítását, esetlegesen az adómértékek mérséklését.