A megújult Huray villába költözött a balatonfüredi Tourinform iroda

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 19. 11:54

Balatonfüred egyik legimpozánsabb épületébe, a Huray villába költözött a helyi Tourinform iroda. Az épületet az elmúlt években teljeskörűen felújították, és most a városba látogatók számára információs és szolgáltató központként működik tovább.

Az iroda a továbbiakban is ad információkat belföldi szállásokról, vendéglátóhelyekről, nevezetességekről, programokról és menetrendekről magyar, angol és német nyelven, emellett pedig ingyenes és megvásárolható térképekkel, prospektusokkal, túraajánlatokkal várják az érdeklődőket.

furedtourinform

Az iroda minden nap 10.00–18.00 óra között tart nyitva

Fotó: Balatonfüred Tourinform

Az Tourinform szolgáltatásai között ezen kívül megtalálható egy reformkori séta idegenvezetővel, de belépőjegyeket is árusítanak rendezvényekre, programokra, parkolójegyet is válthatunk náluk és akár csomagjainkat is megőrzik, míg felfedezzük Balatonfüred szépségeit.

Az irodában telefontöltő pont és ingyenes wifi is található, emellett pedig a gyerekeknek játszósarkot, a felnőtteknek pedig co-working közösségi irodahelyiséget is kialakítottak az épületben.

Az ajándékbolt kínálatában Balatonfüredhez és a régióhoz kapcsolódó ajándéktárgyak találhatók – mintegy 15 helyi borászat termékei, köztük az évente, a helyi termelők kínálatából megválasztott „város bora”, kézműves termékek, ajándéktárgyak, könyvek és kiadványok.

furedtourinform

Az egykori fürdőorvos, Huray István lakhelyéül szolgáló épületegyüttesben Jókai Mór is megszállt első balatonfüredi látogatásai alkalmával

Fotó: Balatonfüred Tourinform

Az egykori fürdőorvos, Huray István lakhelyéül szolgáló épületegyüttesben Jókai Mór is megszállt első balatonfüredi látogatásai alkalmával. A felújítást követően a villa udvarán egy igazi különlegesség került elhelyezésre. A kihelyezett látcső formájú kronoszkópon keresztül szemünk elé tárul a 19. századi fürdőtelep. A 360 fokban elforgatható szerkezettel visszautazhatunk az időben és körülnézhetünk Huray doktor és Jókai Mór környezetében.

furedtourinform

Az ajándékbolt kínálatában Balatonfüredhez és a régióhoz kapcsolódó ajándéktárgyak találhatók

Fotó: Balatonfüred Tourinform

A kisebbik villaépületben Bér Rudino festőművész Aquae Pannoniae című kiállítása is várja az érdeklődőket. A számtalan egyéni és csoportos kiállításon megjelent, többszörösen díjazott alkotó balatoni tematikájú festményei augusztus végéig tekinthetők meg.

Az iroda minden nap 10.00–18.00 óra között tart nyitva.